Carole Laanen begon in 1970 als doktersassistente bij dokter Ridderikhoff. In 1975 nam dokter Cornelisse de praktijk over en daarmee ook Carole. In januari 2012 was de ‘transfer’ naar dokter Ter Stege in Huisartsen Centrum Kralingen aan de Oudedijk. Donderdag 10 september is de laatste werkdag van Carole Laanen, na 45 jaar! Het moet wel, want ze is ‘65 jaar en 3 maanden’.

Carole Laanen is geboren en getogen in Rotterdam, in het centrum, wel te verstaan. Desalniettemin liggen veel Kralingse families haar na aan het hart. Wat wil je, ze maakte vaak 3 à 4 generaties mee. Zo ook ‘de eerste gastarbeider’, zoals ze zegt.

Voordat ze in Huisartsen Centrum Kralingen terechtkwam, werkte ze bij de dokter thuis, want daar had hij zijn praktijk. Dat was een heel ander leven, want ze maakte zo ook het gezinsleven van de dokter enigszins mee. Het bestaan in Huisartsen Centrum Kralingen is heel anders, zoals veel meer contact met collega’s van andere huisartsen. Ze betreurde die verandering niet, al moest ze wel wennen aan ‘de hele dag achter zo’n glazen raampje’.

Carole Laanen

Carole Laanen zegt dat ze haar werk nu moet gaan loslaten en dat valt niet mee, want ze deed het met hart en ziel. Wat ze gaat doen, als ze niet meer werkt? Ze oppert: bij de (ex)patiënten op de koffie? Ze moet er zelf om lachen. Of: weer gaan tennissen? Dat deed ze jarenlang. ‘Misschien ga ik terug naar Tony Khan van Tennispark Kralingen’. Zij lijkt nog in een goede conditie, dus waarom niet? Heel graag wil ze iedereen bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Na 10 september vertrekt ze met haar echtgenoot naar Frankrijk, voor een vakantie in het huisje van haar zus, ten zuiden van Bordeaux.

Na terugkeer wordt er een afspraak gemaakt voor een ‘afscheids-etentje’ met alle mensen van Huisartsen Centrum Kralingen.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]