Rondom de Boezemsingel in Rotterdam-Crooswijk hebben 142 huishoudens dinsdagavond geen water. Dat komt door een gesprongen hoofdwaterleiding. Naar verwachting is het euvel rond middernacht weer verholpen.

Door de wateroverlast is de weg ter hoogte van de Boezemdwarsstraat in beide richtingen afgesloten. Ook tram 7 rijdt niet over die straat. De tram wordt omgeleid via de Goudsesingel.

Om omwonenden toch van water te kunnen voorzien heeft waterbedrijf Evides watertappunten geplaatst aan de Boezemsingel en Boezemdwarsstraat.

Eerder op de avond is er een breuk in de waterleiding ontstaan na graafwerkzaamheden. Daarbij is een enorme hoeveelheid water vrijgekomen.

De brandweer heeft een groot deel van het water weggepompt en de lekkage gedicht. Evides pompt in de loop van de avond de rest van het water weg en repareert de leiding.

Door het water is een stoep voor de ingang van een appartementencomplex weggespoeld en is het trottoir niet meer stabiel. De gemeente doet hier woensdag onderzoek naar. De Boezemstraat blijft daarom afgesloten tussen de Van Meekerenstraat en de Spiegenisserkade.

Update: Het gaat nog een week duren voor alle problemen in de Boezemsingel in Rotterdam-Crooswijk zijn opgelost. Dat meldt een woordvoerder van Stadsbeheer. Door een gesprongen hoofdwaterleiding zaten daar dinsdagavond 142 huishoudens zonder water en was de weg dicht.

De watervoorziening is dinsdagavond laat weer hersteld. De weg kon pas woensdagmiddag om 12:30 uur weer open. Tot die tijd moest ook tram 7, die rijdt door de Boezemsingel, omrijden.

Door de gesprongen leiding is de stoep voor de ingang van een appartementencomplex weggespoeld en is het trottoir niet meer stabiel. Dat wordt volgens Stadsbeheer woensdagmiddag hersteld. Ook de oprit bij een tandartspraktijk in de straat wordt deze middag gerepareerd.

De rest van de straat wordt deze week door een aannemer onder handen genomen. Zo wordt de stoep, een meter vanaf de gevel, opengelegd en hersteld. Een stuk asfalt dat dinsdagavond is open gemaakt en met klinkers is dichtgemaakt, moet opnieuw geasfalteerd worden.

Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.