Half drie zaterdagmiddag 7 januari is op de Hoge Filterweg in Rotterdam-Kralingen meerdere keren geschoten. Een 69-jarige Rotterdammer raakte hierbij zwaargewond. Twee verdachten rijden weg in een witte auto. Het slachtoffer wordt direct naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Op zaterdag 7 januari 2023, omstreeks 14.25 uur, loopt het slachtoffer met twee vrienden op de parkeerplaats van de Hoge Filterweg in Rotterdam. Een schutter opent het vuur en schiet het slachtoffer neer. De dader stapt vervolgens rechtsachter in een witte Mazda 2. De auto rijdt vervolgens weg.

Later die middag wordt de witte Mazda 2 aangetroffen op de Luipaardstraat in Rotterdam (Kralingseveer). Het blijkt om een gestolen voertuig te gaan. Mogelijk stond deze auto voor het schietincident in de omgeving van de Hoge Filterweg of de Luipaardstraat. Uit camerabeelden in de omgeving blijkt dat de schutter uit de auto stapt en wegloopt over de Luipaardstraat. Naast hem loopt een andere man. Kort daarna komt er een andere man naar de witte Mazda 2. Deze man pakt een rugtas uit de auto en ook hij loopt weg over de Luipaardstraat. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte(n) later in een Opel Corsa ervan door gaan.

Meer informatie: politie.nl

Update 12 december
Er zijn duidelijkere beelden van de vermoedelijke schutter. Dus we vragen aan u: kijk hier goed naar en als u hem herkent of andere informatie heeft over deze zaak, neem dan contact met ons op.

Herkent u de mannen op de beelden? Neem dan contact op met de politie.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.