Zaterdag 13 mei jl. was er weer volop leven in de al jaren leegstaande Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord. Stichting Kruimeltje koos voor haar “Fundraising Diner” voor deze unieke locatie om gelden in te zamelen voor de inrichting van een innovatief gezondheidscentrum voor het ernstig (chronisch) zieke kind, welk centrum, na de restauratie, in deze kerk zal komen. Van Familiekerk naar Familiehuis.

Initiatief
Het initiatief voor de benefietavond komt van Stichting Kruimeltje en is tevens ook het allereerste project van de stichting, die zich sterk maakt voor de kindvriendelijke inrichting van het kindergezondheidscentrum in Rotterdam en verre omstreken. Hiervoor is 1,5 miljoen euro nodig. Kinderen en hun gezin moeten zich in het “Familiehuis” thuis voelen ondanks de behandeling die ze moeten ondergaan. In het kindergezondheidscentrum komt de zorg voor ernstig (chronisch) zieke kinderen samen: carrousel spreekuren in de Kinderzorg Kliniek met kinderarts, (pre)logopedist, kinderfysiotherapeut, diëtiste en GGZ psycholoog, mogelijkheid voor Kinderdagbehandeling, een Verpleegkundig Kinderdagverblijf, een Kinderdagcentrum, een Verpleegkundig Kinderzorghuis (24 uurs zorg) en begeleid wonen voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Feestelijk diner Stichting Kruimeltje

Verrassend programma
De benefietavond werd bijgewoond door ruim 300 gasten, die een bijzonder programma voorgeschoteld kregen. Speciale gast was Kruimeltje met zijn band, even overgewipt uit het Hofpleintheater. De presentatie was in handen van Ruud van Os. Speciale gast was de heer A. Visser, wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport van de gemeente Rotterdam, die zeer onder de indruk was van dit initiatief. De gasten kregen een heerlijk diner voorgeschoteld, zo kon bij het toetje o.a. gekozen worden voor een appelkruimeltje. Tussen de gangen door werden de gasten op de hoogte gebracht van de doelstelling van Stichting Kruimeltje en kreeg men korte films te zien over de doelgroep.

Alle gasten waren erg enthousiast aan de inrichting van zo’n bijzonder project te kunnen bijdragen en er werd dan ook gul gegeven voor de kindvriendelijke inrichting.

Het resultaat mag er ook zijn: ruim € 368.000. Als dank werden er mooie prijzen verloot onder de gulle gevers, waaronder natuurlijk ook twee kruimeldieven.

De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van de band “De Helden”.

Stichting Kruimeltje ondersteunt zorg-intensieve kinderen en jongvolwassenen die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben met als doel deze kinderen en hun gezin meer kwaliteit van leven te geven en daarnaast ook hun zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten.

Stichting Kruimeltje bestaat sinds eind 2016 en heeft haar naamgenoot Kruimeltje als grote voorbeeld. Dit Rotterdamse straatjongetje uit het boek van Chris Abkoude had – ondanks alle tegenslag – levenslust, humor en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Wilt u Stichting Kruimeltje ook helpen? Neem dan contact op met Nicoline Cornelissen via:

06 40419929 of info@stichtingkruimeltje.nl. Voor meer informatie zie ook www.stichtingkruimeltje.nl

(Ingezonden mededeling)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]