De Magistraat gaat golfen aanbieden voor senioren in Rotterdam. Locatiemanager Theo Castrop: “In De Magistraat kijken wij graag naar wat mensen nog wel kunnen, ondanks hun hoge leeftijd en gebreken. Golfen, waarom niet? Juist deze sport is voor veel senioren van onze doelgroep een plezierige hobby geweest, waarbij actief zijn en sociale contacten centraal hebben gestaan.”

De Magistraat is een woonzorglocatie van Domus Magnus voor senioren in het centrum van Rotterdam aan de Henegouwerlaan. De Magistraat biedt mogelijkheden voor permanent wonen en tijdelijk verblijf in het zorghotel. Sinds kort biedt De Magistraat ook de mogelijkheid van dagbesteding aan senioren die nog geheel zelfstandig thuis wonen.

Cees van Beurden, verpleegkundige die het golfen gaat begeleiden

Cees van Beurden, verpleegkundige die het golfen gaat begeleiden

Goed gezelschap
“Golfen is zo’n activiteit die daar helemaal bij past”, aldus Theo Castrop. “Voor wie dus graag in goed gezelschap een middag zou willen golfen kan dat nu. Een geroutineerde golfliefhebber, die zelf een ervaren verpleegkundige is, begeleidt de golfers.”

Golftechniek
Hoe ziet deze activiteit er dan uit? “Op de golfbaan worden golfbasisvaardigheden weer geoefend en wordt er een balletje geslagen op de driving range en technieken weer bijgeschaafd bij het chippen en putten. Daarna gaan de golfers onder begeleiding de golfbaan op.” Maar daar hoort natuurlijk ook een afsluiting bij? “Ja, natuurlijk. Na het golfen gaan de deelnemers naar De Magistraat waar tijdens het ‘Happy Hour’ (hapje en drankje), de gezellige middag met elkaar wordt afgesloten. De golfers kunnen dan eveneens deelnemen aan het diner, of gaan daarna huiswaarts.”

Hole op golfbaan

Hole op golfbaan

Contact
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Els Bouwman, Hoofd Activiteitenbegeleiding De Magistraat tel. 010- 4443500

Contactinformatie:
Els Tan-Bouman Hoofd Activiteitenbegeleiding DE MAGISTRAAT Henegouwerlaan 76A 3014 CE Rotterdam

010-4443500 (algemeen)
06-29033374 (mobiel)
010-4443501 (fax)

e.tan@domusmagnus.com
www.domusmagnus.com

.

domus magnus logo