Op 7 maart gingen beide Ontdekhoekbestuurders Karol Henke (links) en Robert Schuurmans Stekhoven op de foto nadat zij De Ster hadden verteld dat sluiting van de Ontdekhoek dreigde, op korte termijn. Doordat de Ontdekhoek dicht moest tijdens de coronaperiode, was een huurschuld ontstaan. Verhuurder Vastgoed Rotterdam wilde niet ingaan op hun voorstel die schuld af te lossen gedurende een aantal jaren. De Rotterdamse gemeenteraad besloot uiteindelijk dat er gepraat moest worden over een redelijke aflossingstermijn. De Ontdekhoek kon door. Op www. desteronline.nl is meer informatie te vinden, met de zoekopdracht ‘Ontdekhoek’.

De Ontdekhoek wil € 36.000 inzamelen zodat ze weer 3.000 gratis kaartjes kunnen geven aan de kinderen in achterstandswijken in Rotterdam.

ZIE: steunactie.nl

‘De Ontdekhoek in Rotterdam Crooswijk is de enige particuliere onderwijs stichting in Rotterdam op het gebied van Wetenschap en Techniek voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ook dit jaar willen we weer zoveel mogelijk kinderen uitnodigen voor een gratis bezoek aan de Ontdekhoek. (vorig jaar) hebben we maar liefst 2903 gratis kaartjes aan kinderen uit Rotterdam kunnen geven. Omdat we geen enkele subsidie krijgen van de gemeente Rotterdam en de gemeente de huur van ons gebouw fors heeft verhoogd, kan de stichting de gratis kaartjes voor kinderen uit Rotterdam niet meer uit eigen middelen betalen.

Alle vrijwilligers van de Ontdekhoek staan weer klaar om deze kinderen te ontvangen. We proberen met deze actie de benodigde € 36.000 bij elkaar te krijgen om weer 3.000 kinderen uit Rotterdam kennis te laten maken met de bijzondere gave wereld van de Ontdekhoek.’

 

(tekst: Ontdekhoek) Zie ook: ontdekhoek.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.