Rotterdammers, bedankt voor het scheiden van jullie gft! Haal 25 maart een gratis zak compost bij het milieupark.

Rotterdam sluit zich aan bij de landelijke compostdag op zaterdag 25 maart. Op die dag kunnen Rotterdammers gratis een zak compost ophalen; als dank voor het gescheiden inzamelen van hun gft-afval. Afgelopen jaar werd er ruim 4,5 miljoen kilo gft ingezameld in de stad.

Goed om te weten
Per huishouden is één zak compost van 30 liter beschikbaar. Maar kom bijtijds, want op = op! Gebruik de compost nooit puur als potgrond, maar meng voor gebruik de compost altijd met tuinaarde in de verhouding 1:1. Dus één liter compost kan het best gemend worden met één liter tuinaarde.

Afhaaladressen gratis compost
Op zaterdag 25 maart kunnen Rotterdammers tussen 09.00-17.00 uur een zak compost ophalen bij een van de milieuparken.

Afval scheiden
Ongeveer één derde van het aantal kilo’s Rotterdams restafval bestaat uit groente-, fruit-, en tuinafval. Dit afval apart inzamelen is beter voor het milieu. Het afval krijgt dan namelijk ‘een tweede leven’: het wordt verwerkt tot compost. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond. En van de stoffen die vrijkomen bij het maken van compost, maken we groene stroom.

Veelgestelde vragen

Hoeveel compost mag ik meenemen?
Iedereen die naar het milieupark komt, mag één zak compost van 30 liter meenemen. Maar kom bijtijds, want op = op!

Ik zamel geen gft in, mag ik toch compost meenemen?
Ja, dat mag.

Ik heb een volkstuin/buurttuin/gezamenlijke tuin voor appartementencomplex, mag ik meer zakken meenemen?
Nee, dat mag niet. We willen de compost graag eerlijk verdelen zodat niemand voor niks komt. Iedereen mag slechts één zak meenemen.

Hoe gebruik ik de compost?
Gebruik de compost nooit puur als potgrond, maar meng voor gebruik de compost altijd met tuinaarde in de verhouding 1:1. Dus één liter compost kan het best gemend worden met één liter tuinaarde.

Waar haal ik de compost op?
Op zaterdag 25 maart kunnen Rotterdammers tussen 09.00-17.00 uur een zak compost ophalen bij een van de milieuparken.

Waarom doet de gemeente dit?
Rotterdam sluit zich graag aan bij de landelijke compostdag op zaterdag 25 maart. Op die dag kunnen Rotterdammers gratis een zak compost ophalen; als dank voor het gescheiden inzamelen van hun gft-afval. Afgelopen jaar werd er ruim 4,5 miljoen kilo gft ingezameld in de stad.

Is de compost van Rotterdams gft?
Ja, de compost is van Rotterdams gft-afval gemaakt. De compost hebben we gekocht bij de verwerker van ons eigen gft-afval.

(Ingezonden mededeling Gemeente Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]