Rijden onder invloed, drugs gevonden en 100.000 euro aan boetes

De politie heeft woensdagavond een grote verkeerscontrole uitgevoerd op de Maasboulevard in Rotterdam. Onder andere de belastingdienst deed daaraan mee. Tientallen politieagenten hielden ruim honderd voertuigen aan. De actie leverde op: meerdere personen die reden onder invloed, illegaal bezit van drugs en bestuurders die tienduizenden euro’s aan boetes open hadden staan.

Meerdere politieteams werden tijdens de verkeerscontrole ingezet. Dat zorgde ervoor dat er uiteindelijk 106 voertuigen zijn gecontroleerd. Op zijn minst vier auto’s en een motor zijn tijdens de controle in beslag genomen.

Uiteenlopende zaken
Maar dat was niet het enige opvallende waar de politie op stuitte. Zo werd er drie keer drugs aangetroffen. Ook is er een mes in beslag genomen. Vier personen zijn aangehouden vanwege rijden onder invloed. De politie heeft een motor in beslag genomen omdat de uitlaat over het maximaal toegestane aantal decibel ging.

In totaal zijn er 36 bekeuringen uitgedeeld door de politie. Ook zijn er twee bekeuringen gegeven aan bestuurders van fatbikes omdat deze te hard gingen.

Tienduizenden euro’s
De gemeentebelasting en rijksbelastingdienst hebben ook een ‘goede’ avond gehad. De gemeentelijke belasting heeft tijdens de controle aanspraak gemaakt op ruim 30 duizend euro. Opvallend: aan de belastingdienst is in totaal een bedrag van maar liefst 95 duizend euro direct betaald.

De belastingdienst gaat nog een ‘nader onderzoek’ uitvoeren bij zeven bedrijven en personen. Waarover dat gaat is niet bekend.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.