Frederik de Grote was een groot humanist en muziekliefhebber. Volgens zijn overtuiging was het een persoonlijke keuze van ieder mens om zalig te worden op zijn eigen manier. En zijn grote passie voor muziek weerklinkt nog in de werken van b.v. Mozart en Haydn, die in opdracht van de Grote Frederik werden geschreven. vrijdag 19-04-2013

Een aantal van deze werken worden op vrijdag 19 april a.s. uitgevoerd door het Rubens Quartet. Dit Quartet, bestaande uit musici uit de VS, Israël en ons land, is één van de beroemdste kwartetten die ons land telt. Regelmatig treden ze op in het Concertgebouw en in de Doelen en in maken zij tournees in de VS en verschillende landen van Europa. Het Rubens Quartet speelt op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

In Centrum Pro Rege treden zij op in de serie “Muziek door de tijd”, waarin naast mooie muziek iets te horen is over het rijke verleden van onze stad. Mevrouw Nora Schadee van het Historisch Genootschap Roterodamum zal de (korte) inleiding verzorgen met als titel: “Religieuze tolerantie en verlichting”. Na afloop is er een gezellige nazit, waar u met de musici en mevrouw Schadee kunt spreken.

De toegangsprijs is € 15.- incl. consumptie.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Amesz, la Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Bladmuziek van der Heijde, Nieuwe Binnenweg 116.
Ook zijn kaarten te bestellen via: kaarten@muzikc.nl
Informatie kunt u vinden op www.muzikc.nl

Rubens-Kwartet