‘Ik lag op de motorkap’

aug 19, 19 ‘Ik lag op de motorkap’

André Vermaat is verkeersregelaar bij het EK springen, dressuur en para-dressuur (19 t/m 25 augustus in het Kralingse Bos) en was op donderdag 15 augustus gestationeerd op de Kralingseweg, vlakbij de ingang van het EK / Kralingse Bos. Het evenemententerrein was op donderdag 15 augustus nog in aanbouw maar de Kralingse Plaslaan was al afgesloten voor auto’s. Hij zag die dag in de namiddag de verkeersregelaar vóór hem, vlakbij de rotonde Kralingse Plaslaan / Kralingseweg / Kortekade / Plaszoom, opzij springen voor een auto die doorreed ondanks het stopteken. André aarzelde niet toen hij de auto op zich af zag komen en ging midden op de rijbaan staan. De bestuurder stopte weliswaar maar gaf te kennen toch door te willen rijden, omdat hij zijn beide honden wilde uitlaten. Die honden bevonden zich op de achterbank. Na de woorden ‘ik heb niks met een verkeersregelaar’, gaf hij gas. André: ‘Ik lag op de motorkap.’

Voorbijgangers en collega’s belden de politie die snel ter plaatse was. Tevoren had de automobilist nog zijn honden uitgelaten. Hij kreeg een proces verbaal aan de broek. Excuses konden er niet af. André is 46 jaar en in dienst bij SMG (smg.eu) en woont zo’n 6 jaar in Kralingen maar werd in Crooswijk geboren. Zou je  iets dergelijks weer doen André? Ja hoor!

Op verzoek van de Ster-fotograaf ging André nog een keer op de foto, samen met SMG-medewerker Jorn Kasbergen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *