Rotterdam – Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 5 juni op winkelcentrum Alexandrium een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor zou hij een inbraak in een woning aan de Pegasusweg hebben gepleegd.

Om 20.31 uur belde een man de politie dat hij vanaf de Pegasusweg achter een mogelijke overvaller aanrende. Deze man bleef achter de dader aanrennen en hield de politie voortdurend telefonisch op de hoogte. Agenten konden de verdachte om 20.38 uur op het naastgelegen winkelcentrum aanhouden. Doordat niet duidelijk was of de vermeende overvaller gewapend was of niet, trokken agenten bij de aanhouding hun vuurwapen. De agenten hoefden hun wapen niet te gebruiken.
Al snel werd duidelijk dat de aangehouden verdachte geen overval had gepleegd, maar in een huis aan de Pegasusweg zou hebben ingebroken. De bewoner die vrijdagavond thuis kwam, zag plotsklaps de inbreker in zijn eigen huis. De inbreker gaf de geschrokken bewoner een duw en rende weg. Een buurtbewoner zag het gebeuren en rende meteen achter de inbreker aan. Op zijn aanwijzingen konden de door hem gealarmeerde agenten de verdachte eenvoudig vinden en aanhouden. Hij is naar een politiebureau vervoerd en wordt verhoord.

Politie.nl