Rotterdam – De politie in Rotterdam heeft op 25 maart een café aan de Benthuizerstraat doorzocht na een melding over vuurwapens. Een arrestatieteam van de politie viel de horecagelegenheid binnen na een tip dat er een aantal leden van de motorclub No Surrender zouden komen en dat er mogelijk vuurwapens te vinden zouden zijn.

Rond 20.00 uur het deed het arrestatieteam de instap, waarna alle aanwezige mensen gefouilleerd werden en het café doorzocht werd. Van de circa 40 cafébezoekers werden vier mannen aangehouden wegens het niet kunnen tonen van een ID-bewijs, het voorhanden hebben van een mes, het bezit van (vermoedelijk) harddrugs en witwassen. De laatste verdachte had een bedrag van enkele duizenden euro’s aan contant geld bij zich. In het café zelf werd een mes en een katapult aangetroffen. Alle verdachten zijn naar politiebureaus overgebracht en de aangetroffen wapens en drugs zijn in beslaggenomen.

Ondermijning
In tegenstelling tot reguliere motorclubs houden leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs zich vaak niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groepen. Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

Politie.nl