Caja Cabbollet die dagelijks te vinden is achter de counter van ‘KOM’, de soepwinkel aan de Oudedijk in Kralingen. ‘KOM’ bestaat 2 jaar en bleef het concept: ‘soep en de rest er omheen’ trouw.

Kralingen heeft de ambitie én de potentie om een bijzonder stadsdeel van Rotterdam te zijn. ‘KOM’ is daarvoor representatief met zijn individualiteit, originaliteit en kwaliteit.

4 maaltijdsoepen
Caja, de chef, verrast elke week de klanten met een nieuw menu. De menu’s volgen in samenstelling de seizoenen. Elke week zijn 4 verschillende maaltijdsoepen de reden voor de grote klantenkring om de soep ter plekke te eten of om thuis van de verse producten te genieten. Ook vaak met familie en vrienden die zijn uitgenodigd.

Gedroogde limoenen
Caja speurt de internationale keukens af om nieuwe soepen te kunnen creëren. Zoals de soep met lavendel, truffel en paddenstoelen en de soep met abrikozen(!), kip, tomaat en kaneel(!). Die laatste is volgens Caja een topper. De inspiratie vond ze in de Mexicaanse keuken. Kort geleden kwam ze op het spoor van gedroogde limoenen. “Ruik maar’s”, zegt ze. Een heerlijk frisse geur komt van de lichtgele vruchtjes af en binnenkort waarschijnlijk ook van wéér een nieuwe soep van Caja!

Deze week

  • 1 – Deze week, ‘nog niet eerder vertoond’, de ‘Grieks getinte tomatensoep’, met ook aardappel, aubergine, gehakt en kaneel. Deze soep wordt afgemaakt mét een feta/munt topping.

Verder op het menu:

  • 2 – Heldere, Aziatische paddenstoelensoep met gember, ster-anijs, groenten en noedels.
  • 3 – Stevige aardappel-pindasoep met paprika, tomaat en kidneybonen.
  • 4 – Courgettesoep met een snuf kerrie, kikkererwten en dille, gebonden met rijst. Smullen maar!

kom

De Sterfotograaf smulde van een ‘romige Mexicaanse soep’, met een paar sneetjes smakelijk desembrood ernaast. Veel klanten nemen de warme soep mee naar huis. Maar de soep kan ook gekoeld worden afgehaald. Maar u zult zodoende de soep niet zo koud eten als die wordt ‘opgediend’, toch? Praktisch dus.

Quinoa
Caja is volstrekt open over de ingrediënten van al haar soepen. Vraagt u maar wat er allemaal in zit. Dat kan van belang zijn als er sprake is van voedselintolerantie. Denkt u maar aan gluten, die in veel granen voorkomen. Caja laat een bakje ‘quinoa’ zien, een Zuid-Amerikaans voedselgewas. De zaadjes daarvan hebben een zeer hoge voedingswaarde en er zitten géén gluten in! Caja verwerkt de quinoa in salades.

Chef’ Caja Cabbollet

Chef’ Caja Cabbollet

Niet alleen soep
Naast de bijzondere soepen vult een steeds wisselende reeks van verse en zelf bereide producten, zoals salades, hartige taarten, tapenades en lekkere muffins het assortiment aan. De jus d’orange die daarbij zo goed smaakt wordt voor uw ogen geperst! Of drinkt u liever koffie? Die komt uit de ‘cafetière’. “Simpel maar lekker”, zegt Caja.

Catering
Inmiddels is een vaste klantenkring voor catering-opdrachten ontstaan. Gezelschappen van 20 tot 200 personen – feesten, partijen of bedrijfs-lunches – weet ‘KOM’ professioneel te verzorgen. Argument voor de klanten is naast de heerlijke, diverse smaken ook dat de producten gezond en vers bereid zijn. Soep, als hoofdbestanddeel van de maaltijd, is ongecompliceerd en makkelijk te combineren.

‘KOM’, samengevat: Elke week een nieuwe keuze uit 4 verschillende verse en gezonde soepen. Altijd keus voor vegetariërs, vaak zelfs voor veganisten. Laat u steeds weer verrassen in:

Kom Rotterdam

Oudedijk 159a
3061 AB Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-7530533
info@komrotterdam.nl
www.komrotterdam.nl
Geopend: dinsdag t/m zaterdag 12.00 tot 20.00 uur.

Kom Rotterdam Oudedijk 159a