Het aantal vertaalbureaus in Nederland stijgt al jaren in een rap tempo. Waar je vroeger nog behoorlijk je best moest doen om een erkend en goed vertaalbureau te vinden, hoeft dit anno 2021 absoluut geen probleem te zijn. Je kunt op het internet gemakkelijk in contact komen met bureaus die elke vertaling die je maar wenst binnen enkele dagen voor jou kunnen uitvoeren. Nu zul je je waarschijnlijk afvragen waar deze plotselinge stijging in vertaalbureaus vandaan komt! In deze blog vertellen we je daar dan ook graag meer over.

Stijging vraag in de particuliere markt
De afgelopen jaren is er een stijging gezien in de vraag naar vertaalbureaus vanuit de particuliere markt. Dit gaat hand in hand met diverse factoren, maar de coronacrisis heeft deze vraag nog een extra impuls gegeven. De verschillende regels in de diverse landen hebben ervoor gezorgd dat men nog beter voorbereid op vakantie of zakenreis wilt gaan. Om deze voorbereidingen te kunnen treffen dien je op de hoogte te zijn van de regels en reisbeperkingen in de landen die je wilt bezoeken. Een vertaal bureau kan je helpen bij het vertalen van deze documenten en kan er dus voor zorgen dat jij exact op de hoogte bent van de regels en reisbeperkingen die gelden voor jouw zakenreis- of vakantiebestemming

Stijging vraag in de zakelijke markt
De zakelijke markt is anno 2021 nog steeds de grootste markt voor vertaalbureaus. Ook in deze markt is de vraag de afgelopen jaren in rap tempo gestegen. Dit komt doordat de wereld nog steeds in rap tempo aan het internationaliseren is. Voor bedrijven is het veel gemakkelijker om de stap naar het buitenland te zetten dan dat het vroeger was. Wil je bijvoorbeeld uitbreiden naar Duitsland? Dan hoef je enkel een extra distributiepunt te creëren en een Duitse website in elkaar te zetten en je kunt los! Om de website in het Duits te vertalen heb je vervolgens weer een beëdigd vertaalbureau nodig. Deze internationalisering is overigens nog steeds niet voorbij dus de kans is groot dat de vraag naar vertaalbureaus alleen maar zal blijven stijgen de komende jaren!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.