Sinds augustus 2022 zijn de hondenuitlaatplekken op de Jericholaan officieel weg. Net als overal in Rotterdam geldt er nu een opruimplicht in de Jericholaan. Dit betekent dat uw hond nog gewoon mag uitlaten op de Jericholaan. Als u er maar voor zorgt dat u de poep van uw hond(en) opruimt.

Waar geldt geen opruimplicht?
Overal in Rotterdam geldt een opruimplicht. Behalve in speciaal aangewezen hondenuitlaatzones. Daar halen medewerkers van de gemeente Rotterdam de hondenpoep weg met een speciale machine.

Uitlaatzones bij u in de buurt
Wilt u uw hond(en) graag uitlaten op een plek waar geen opruimplicht is? Dat kan op het grasveld op de hoek van de Taxusstraat en de Ramlehweg. Honden mogen hier zelfs loslopen.

Voor andere honden uitlaatzones zonder opruimplicht bij u in de buurt kijkt u op www.rotterdam.nl/uitlaatzones. Hier vindt u de meest actuele informatie. Op deze kaart kunt u ook zien waar uw hond los mag lopen en waar aangelijnd.

Voorkom een boete en ruim hondenpoep op
Hondenpoep op straat en in het groen is een van de grootste ergenissen van Nederlanders en ook van Rotterdammers. De gemeente Rotterdam controleert daaron strikt op hondenpoep. voorkom een boete en ruim de poep van uw hond(en) op.

Meer informatie
Kijk op op www.rotterdam.nl/honden of stel uw vraag via

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.