Er wordt nu op het Vredenoordplein een nieuwe school gebouwd. Maar ook het plein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In de zomervakantie heeft de gemeente geld geregeld voor het opknappen van het Vredenoordplein.

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het ontwerp voor inrichting van de buitenruimte op het Vredenoordplein. In de wijkbijeenkomst van 13 juni 2016 is er al veel informatie opgehaald bij de buurtbewoners, dat al wordt gebruikt bij de uitwerking van het plan. Maar voor een goed ontwerp is vooral de inbreng van de grootste groep gebruikers van het plein belangrijk: De jonge buurtbewoners van Kralingen West in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Daarom nodigen de gemeente Rotterdam en DOCK de jonge buurtbewoners uit voor een brainstormsessie. Tijdens deze brainstormsessie kunnen de jonge buurtbewoners samen met de gemeente in gesprek gaan over hun ideeën voor de inrichting van het plein. En kunnen zij vertellen wat zij graag aan sport- en speelplekken zouden willen hebben. De beste ideeën neemt de gemeente mee in het ontwerp voor het plein.

De brainstormsessie is op donderdagmiddag 12 oktober 2017, tussen 15.00 uur en 16.30 uur in het buurthuis van DOCK op het Vredenoordplein (51).

Natuurlijk wordt de mening van de ouders, opa’s en oma’s en andere buurtbewoners niet vergeten. Maar nu is de mening van de jonge buurtbewoners belangrijk.

De brainstormsessie is dus bedoeld voor de jonge buurtbewoners. Maar in november zal de gemeente het ontwerp voor het plein gaan presenteren aan de wijk. Hiervoor krijgen alle wijkbewoners nog een uitnodiging. Dan krijgen ook de ouders, opa’s en oma’s en andere buurtbewoners de kans om hun mening te geven over het ontwerp van het plein.

Het doel is om in de zomer van 2018 te starten met de aanleg van het plein.

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.