In twee jaar tijd hebben twee teams uit Rotterdam zich geplaatst voor het wereldkampioenschap van de Danone Nations Cup (DNC). In 2018 kwalificeerde het team uit Kralingen-Crooswijk zich tijdens de landelijke finale in het ADO Den Haag stadion. In 2019 wist het team Zuiderpark uit Charlois zich te plaatsen voor de WK-finale. Beide teams zijn deze week afgereisd naar Barcelona en strijden daar in de week van 12 oktober tegen 56 teams om de felbegeerde cup. Een hele knappe prestatie!

De Danone Nations Cup is een internationaal voetbaltoernooi voor kinderen uit de hele wereld en wordt sinds 2000 jaarlijks georganiseerd. Het voetbaltoernooi geeft talentvolle voetballers in de leeftijd van 10 tot 12 jaar de gelegenheid om te schitteren op een nationaal en internationaal voetbalplatform. Thema’s die aan bod komen tijdens het voetballen: respect hebben voor elkaar, eerlijk spelen en omgaan met winst en verlies. In Nederland organiseert de Krajicek Foundation de Danone Nations Cup.

Kralingen-Crooswijk

Andere landen die strijden om de wereldtitel zijn Spanje, Marokko, China en Roemenië. De spelers uit Kralingen-Crooswijk kennen elkaar van het Krajicek Playground Assendelftplein waar zij worden begeleid door scholarshipper Anouar El Addouti (winnaar van de Young Impact Award) en tevens vrijwilliger bij DOCK. Hij is het gezicht van het pleintje en heeft nauw contact met de ouders. DOCK begeleidt scholarshippers en stimuleert de jongeren in de wijk om andere jongeren te ontmoeten, meer te bewegen en gezonder te leven.

#geenkindbuitenspel #danonenationscup #dnc2019

Zie: www.danone.nl/nationscup

(ingezonden mededeling DOCK – www.dock.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.