Op dinsdag 20 mei a.s. opent organist Eric Koevoets, samen met sopraan Jenny Haisma de Internationale Muziekzomer Lambertus in de Sint Lambertuskerk in Kralingen, met een programma genaamd ‘Klokgelui’.

Het concert maakt deel uit van de serie ‘Orgel &…’, georganiseerd door Rotterdam Orgelstad. De toegang is vrij met na afloop een collecte ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

‘Klokgelui’
In dit concert staan kerkklokken centraal. Het opent met het orgelwerk ‘Carillon’ van Louis Vierne. Daarnaast zijn in het drieluik Les Angélus van dezelfde componist drie religieuze gedichten te horen, die op het Angelusgebed geïnspireerd zijn. In ieder deel zijn motieven verwerkt, die doen denken aan het luiden van de klokken, waarmee het Angelusgebed aangekondigd wordt. De teksten van de liederen zijn van de hand van Jehan le Povre Moyne. Het geheel wordt omlijst met Franse orgelwerken, waaronder de bekende Tweede Symphonie van Charles-Marie Widor.

Het concert op dinsdag 20 mei begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is zeer beperkt mogelijk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) en metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl