Op vrijdag 16 december 2016 staan van 17.00 tot 21.00 uur de poorten van R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius aan de Nieuwe Crooswijkseweg 123 in Rotterdam weer voor iedereen open tijdens de jaarlijkse, sfeervolle kerstlichtjesavond. De bisschop van Rotterdam zal voorgaan in een gebedsdienst in de kapel. Iedere belangstellende is uitgenodigd bij de kerstlichtjes-avond aanwezig te zijn.

Levende kerststal
In een sfeervol decor van zo’n 1.500 waxinelichtjes kan iedereen zich, voorafgaand aan het Kerstfeest, met elkaar verbonden voelen en nabestaanden kunnen in die sfeer rond dierbaren aanwezig zijn. Naast de vele lichtjes zal, net als voorgaande jaren, de levende kerststal niet ontbreken. Op diverse plaatsen in de eeuwenoude gedenktuin zal er gelegenheid zijn om bij elkaar te komen en iets te drinken. Bij de ingang ontvangt iedere bezoeker een mooie kerstversiering, die men met een persoonlijke wens of boodschap in de grote kerstboom bij de kapel kan hangen.

Gebedsdienst bisschop van Rotterdam
Om 19.00 uur zal de bisschop van Rotterdam, mgr. dr. J.H.J. van den Hende, in de kapel voorgaan tijdens een gebedsdienst en stilstaan bij de komende kerstdagen. “Gods Zoon is geboren! De herders hebben het rondverteld. Het nieuws dat de donkere wereld licht brengt, verspreidt zich steeds verder. Het schijnt zelfs als een ster in het oosten. Drie wijzen volgen dat licht en gaan op zoek. Wij gaan met hen mee op weg naar de stal.”

Kerstmuziek van koren
Vanaf 17.00 uur zingt afwisselend van elkaar het Joko (jongerenkoor) uit Krimpen aan de IJssel en het koor Mainpoort Barbershop Singers in kapel en aula. Zij brengen mooie kerstliederen uit hun repertoire ten gehore.