Femke van Liere van Fit For Foodies

Eind september zal in Kralingen-Crooswijk, aan de Oostzeedijk Beneden 87, diëtistenpraktijk Fit For Foodies zich vestigen.

Fit For Foodies is een praktijk voor Voeding, Leefstijl & Eetgedrag en zal zich op deze locatie in Kralingen met name richten op de begeleiding van kinderen en hun ouders. Zij werken hierbij samen met een kinderfysiotherapeut en een orthopedagoog die in hetzelfde pand zijn gevestigd.

Femke van Liere, praktijkhouder: We zien steeds meer kinderen die worstelen met hun eetpatroon. Van kritische eters tot ontremde eters en alles hier tussenin is bij ons welkom. Want soms kom je er zelf gewoon niet helemaal meer uit als ouder en dan zijn wij er om te helpen.

Het kan ook leuk zijn
“We zijn géén praktijk die werkt met lijstjes en streefgewichten”, vult Suzanna Odak aan. Ze is werkzaam als diëtist bij de praktijk. “Wij pakken het graag positief aan met oog voor plezier en een blijvend resultaat; spelenderwijs leren wat goede keuzes zijn, hoeveel je op een dag nodig hebt en hoe je kunt werken aan gezond eetgedrag, daar richten wij ons op.”

Patronen doorbreken
“We gaan aan de slag met het doorbreken van patronen”, vertelt Femke. “We zetten de kids op een leuke manier aan het werk, bijvoorbeeld met groentebingo’s, het ‘vet-lekker’-spel en ‘vezel-memory’. We zetten niemand op dieet, maar kijken wat er bij het kind, de ouders en de situatie past.”

Voeding is belangrijk
“Goede voeding is belangrijk voor ons allemaal. Naast het feit dat eten lekker en gezellig kan zijn, heeft het ook een belangrijke functie. Tijdens de begeleiding werken we aan duurzame gedragsverandering.”

Naast kinderen zijn volwassenen uiteraard ook welkom. Je kunt bij Fit For Foodies terecht voor verschillende hulpvragen:

  • Overgewicht
  • Emotie-eten
  • Leefstijlcoaching
  • Darmproblemen
  • Herstel na COVID
  • Oncologie
  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • Ondergewicht
  • Voeding bij sport

Femke: “Omdat ieder mens anders is, is elke behandeling door een diëtist maatwerk. Bij zowel ziekte als gezondheid, is een diëtist dé voedingsdeskundige bij uitstek. In onze praktijk wordt veel aandacht besteed aan een zo persoonlijk mogelijk advies dat past bij jouw manier van leven en hierdoor goed vol te houden is. Sámen werken we aan een blijvend, gezond eetpatroon dat past bij de persoon.”

Omdat gezonde voeding zo belangrijk is, is dieetadvisering opgenomen in de basisverzekering voor drie uur per jaar. Zie: zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies. Daarnaast hebben veel zorgverzekeraars extra vergoeding in hun aanvullende pakketten. Deze vergoedingen zijn per zorgverzekeraar wisselend.

Diëtistenpraktijk Fit For Foodies in Kralingen-Crooswijk

Eind september opent Fit For Foodies haar praktijk in Kralingen aan de Oostzeedijk Beneden 87. Wil jij ook werken aan een beter eetpatroon, gezond gewicht of meer energie? Maak dan alvast een afspraak via 010-7510584 of neem een kijkje op www.fitforfoodies.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.