Bezoekers van het Kralingse Bos Festival op Koningsdag zijn boos. Sommigen noemen het op social media het slechtste festival dat ze ooit hebben bezocht. Er zouden onder meer te weinig bars en eetgelegenheden zijn geweest waardoor mensen tot wel anderhalf uur in de rij moesten staan.

Met 18 duizend verkochte kaarten en nog eens 7000 mensen die nog graag een kaartje hadden gescoord, was het uitverkochte festival het grootste Koningsdagevenement in de regio. Maar sommige bezoekers vragen zaterdag op social media hoe ze hun geld terug kunnen krijgen.

Triest
De kritiek is niet van de lucht. Het gaat vooral om de lange rijen voor de bar en de foodtrucks.”Zo’n groot terrein en maar 5 barren voor 20.000 mensen?! Wie heeft dat verzonnen?”, vraagt een van de bezoekers op de Facebookpagina van het festival.
Bezoeker Nienke Cats: “Het leek wel een uit de hand gelopen tuinfeestje. Alsof er niet gerekend was op dit aantal bezoekers. Ik heb nog nooit zo’n triest festival meegemaakt. Als je daarna ook nog alle kritische reacties verwijderd en doet alsof dit feest fantastisch was, dan ben je pas echt zielig.”

Drukte
Voor Boy Stoops – die al twee keer eerder het festival bezocht – begon het al bij de smalle ingang waar ze bijna een uur in de rij stonden om binnen te komen: “Het enige wat vlot ging was muntjes halen, maar ja, je kon niks met die munten”, zegt hij zaterdag tegen RTV Rijnmond.
Stoops herkent ook de kritiek op social media dat er te weinig bars waren: “Een vriend van mij stond een uur te wachten en toen hij eindelijk aan de beurt was, was het bier op. Hij gaf het toen op en ging naar huis.”

Stoops en zijn vrienden probeerden hun muntjes nog uit te geven aan eten, maar ook dat ging niet. “Er waren zo’n vijftien foodtrucks, maar het eten bereiden duurde te lang en dan moet je bijna 20 duizend mensen bedienen. Ik heb nog drie uurtjes rond gehangen zonder eten en drinken. Uiteindelijk was ik zo nuchter dat ik alsnog met mijn eigen auto naar huis heb kunnen rijden”, zegt Stoops lachend.

Hij vindt het ook jammer dat veel van de kritische reacties die vrijdagavond waren geplaatst, de volgende dag verwijderd waren. “Het lijkt me beter als ze iedereens muntjes vergoeden en excuses maken, anders denk ik echt dat ze veel bezoekers gaan verliezen.”

Personeelstekort
Ook de Rotterdamse Loes Steenbergen ging vroeg naar huis. Volgens haar was er te weinig personeel ingezet en dat merkte ze al bij de entree: “Het duurde een uur om binnen te komen en daarna werd omgeroepen dat ze kaartjes niet meer zouden scannen. Die mocht je weggooien en doorlopen.”
Ze maakte haar munten op en ging rond 20:00 uur naar huis om te eten. “Het was op een gegeven moment zelfs zo dat de helft van de mensen in een tent met de neus naar de dj stonden te dansen en de andere helft met hun neus naar de bar stonden. Ik ben nog nooit zo’n korte tijd en zo nuchter op een festival geweest”, aldus Steenbergen.

Muntjes
Door de lange rijen hadden relatief veel mensen ook consumptiemuntjes over die ze niet konden uitgeven, maar die ook niet terug gegeven konden worden. Inmiddels heeft de organisatie beloofd dat dat nu wel kan.
“Beste bezoekers, wat een feest! Maar lang wachten aan de bar is nooit goed. Tijdens de piek was het erg druk in een aantal tenten en zijn de klachten terecht. Hier balen wij enorm van en dit gaan we oplossen. Alle niet ingeleverde munten worden volledig vergoed”, staat op de facebookpagina te lezen.

RTV Rijnmond heeft zaterdag geprobeerd contact te krijgen met de organisatie, maar deze bleek niet bereikbaar voor commentaar.


Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.