Dit jaar vindt er van 22 t/m 26 juni weer een regulier CHIO Rotterdam plaats met, naast de deelnemers en medewerkers, publiek en genodigden. Ook zal er weer een Stroodorp zijn waar tot 23.00 uur (live) muziek gespeeld wordt. Op woensdagmiddag is de toegang gratis, voor de overige dagen kunnen kaarten besteld worden via www.chio.nl

De opbouw van het evenement is gestart op woensdag 1 juni 2022 en de afbouw is tot en met vrijdag 1 juli 2022. Er worden net als afgelopen jaar in fases hekken in het bos geplaatst, zodat er zo lang mogelijk van het bos gebruik kan worden gemaakt; de meeste paden blijven ook tijdens het evenement beschikbaar, er zijn oversteekplaatsen gecreëerd in het bos. Het evenemententerrein tussen de hekken is verboden te betreden.

Minimaal  
Dit jaar zijn de wegafsluitingen wederom minimaal. De Kralingseweg en de Plaszoom blijven net als vorig jaar open. De Beatrixlaan wordt wel afgesloten voor doorgaand verkeer van woensdag 22 juni tot en met zondag 26 juni, de afsluiting is vanaf de Kralingseweg tot aan het Pannekoekhuis De Nachtegaal.

Op de Kralingseweg worden de parkeervakken vrijgehouden tussen Charlotte de Bourbonlaan en Louise de Colignylaan, en een deel van de parkeervakken op Kralingse Plaslaan aan de plas zijde. Op de Plaszoom wordt er aan het begin en eind een strook verboden te parkeren ingesteld om passeren van voertuigen te bevorderen. De parkeerplaats op de Plaszoom wordt ook voor een deel afgesloten, verder zal de Plaszoom vrij toegankelijk blijven voor verkeer.

Pendelbussen
Bezoekers en medewerkers van het CHIO Rotterdam worden direct verwezen naar de verschillende parkeervoorzieningen, waarmee het CHIO Rotterdam afspraken heeft gemaakt. Vanuit de diverse parkeervoorzieningen rijden pendelbussen en shuttlediensten. Door de genodigden van het CHIO Rotterdam voldoende gelegenheid te bieden om te parkeren en het aanbieden van de shuttle service, wordt het parkeren in de wijk zo veel mogelijk ontmoedigd.

Het CHIO heeft geen invloed op het openbaar vervoer in Kralingen. Dit houdt in dat de gewone dienstregeling van toepassing blijft.

De kassa’s gaan tijdens het evenement elke dag één uur vóór aanvang van de eerste rubriek open en sluiten om 21.30 uur.

Voor meer informatie omtrent het evenement:  www.chio.nl en/of www.rotterdam.nl/evenementen

(ingezonden mededeling CHIO Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.