Wij vallen bij eetcafé De Jonkheer niet met onze neus in de boter, maar in de asperges, Ze staan nl. nog maar net op de kaart. Dus vallen wij eigenlijk toch met onze neus in de boter, want wij zijn dol op asperges. Eetcafé De Jonkheer is gevestigd op een markant punt, op de hoek van de Jonker Fransstraat en de Admiraal de Ruyterweg en is sinds vorig jaar in andere handen overgegaan. Het is dus zeker tijd voor een kennismaking.

Op een schoolbord aan de wand lezen wij dat er meerdere variaties in asperges zijn. Wij kiezen voor het traditionele gerecht met achterham, krieltjes, ei en gesmolten boter. Thuis vind ik het altijd nog een hele toer om asperges precies te garen, dus niet te hard en niet te zacht. Deze zijn voortreffelijk, niet draderig en aan de achterham zit een heerlijke rooksmaak. Wij vergeten eigenlijk om naar een frisse Elzaswijn te vragen, maar de wijn van de maand (de Oude Kaap) smaakt er ook prima bij.

De nieuwe eigenaar heet Jaap en is een horecaman in hart en nieren. Zijn achterban ook. Samen met zijn vrouw Nancy runt hij sinds augustus vorig jaar dit eetcafé, aanvankelijk nog onder de oude naam ‘De Hofnar’. Jaap: wij probeerden al een paar maanden een andere naam te verzinnen. Op een avond lagen wij net in bed en ineens roepen wij alletwee: ‘ik weet een goeie naam’. Toen bleek dat wij beiden dezelfde naam hadden verzonnen: ‘De Jonkheer’ met de link natuurlijk naar de straatnaam.

De prijzen zijn heel redelijk en er is naast de kaart ook een behoorlijk aanbod van onbeperkt te eten gerechten, zoals op maandag en donderdag: spareribs, dinsdag: kipsaté, woensdag: sliptong en op zondag schnitzel, allemaal voor slechts 12.50. Nieuw en nu al succesvol: de koks mogen van Jaap wekelijks ‘culinaire uitstapjes’ maken. Laat u ‘s verrassen!

Op de foto een gedeelte van de Jonkheerbrigade: v.l.n.r. Nancy, Jaap, Kevin, Anne en Martin.

Op de foto een gedeelte van de Jonkheerbrigade: v.l.n.r. Nancy, Jaap, Kevin, Anne en Martin.

De koks kunnen aan bijna alle dieetwensen voldoen (glutenvrij, suikervrij, etc). Het is verstandig daarover tevoren contact met ons op te nemen.

De Jonkheer
Jonker Fransstraat 66
Rotterdam
Tel. 010-4138886
www.eetcafedejonkheer.nl

7 dagen per week geopend vanaf 14.00 uur. Vrij parkeren voor de deur vanaf 18.00 uur, op vrijdag (koopavond) vanaf 21.00 uur.