De Kunstroute Kralingen-Crooswijk is hard op weg naar een jubileum in 2016. Maar ook dit jaar wordt bij de negende editie al stevig uitgepakt met een bijzonder programma in Crooswijk en Kralingen.

De bekende Rotterdamse kunstenaar en organisator van de RAW Art beurs Bob Smit is bereid gevonden om tijdens de Kunstroute in oktober op drie verrassende locaties pop-up exposities in te richten. Bob Smit organiseerde enkele jaren geleden al eens een pop-up expositie tijdens de Kunstroute Kralingen- Crooswijk, maar dat gebeurde op een enkele locatie en op een kleinere schaal. De pop-up exposities in oktober zullen bij de absolute spraakmakers van de negende Kunstroute horen. Het bestuur en de coördinator zijn dan ook zeer enthousiast over de samenwerking met Bob Smit. De negende Kunstroute zal evenals in voorgaande jaren twee weekends tellen, 3 en 4 oktober in Crooswijk en 10 en 11 oktober in Kralingen.

Veiling
De Kuntroute wordt op vrijdag 2 oktober geopend door Sjarel Ex, drecteur van museum Boijmans van Beuningen. Na de opening vindt in Galerie Kralingen een veiling plaats van de beste kunstwerken die de circa honderd deelnemende kunstenaars hebben vervaardigd. Sjarel Ex opent de veiling met ‘Sjarel’s Choice’, zijn persoonlijke selectie van vijf stukken uit de ingeleverde kunstwerken.

Nieuws over het programma van de negende Kunstroute Kralingen-Crooswijk is te volgen op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl, op Facebook en op Twitter. En de ‘Kunstroutekrant’ in deze Ster kunt u hier downloaden