Op zondag 16 september jl. konden buurtbewoners van de Lambertuskerk in Kralingen  twéé feestelijke gebeurtenissen mee vieren: het 140 jaar bestaan van de kerk in Kralingen én het jaarfeest van de patroonheilige.

De dag begon ‘ochtends met een feestelijke Hoogmis. Het parochiekoor bracht de Missa Te deum Laudatum van Geerten Liefting ten gehore, daarbij begeleid door Eric Koevoets op het romantische Maarschalkerweerd orgel.

Meer foto’s hier

Tuinfeest

Na de mis was er een gezellig tuinfeest met activiteiten, zoals deelnemen aan rondleidingen door de kerk, een workshop koorzang onder leiding van de organist én muziek in de open lucht door ‘Muziek & Lol’ (Zie Facebook). Ook voor de kinderen was er van alles te doen én te eten, zoals poffertjes. Marian Remmerswaal van Eyes on Ghana (eyesonghana.org) was er ook. Zij doet al decennia heel goed werk in Ghana, vooral op medisch gebied. Steun haar!  Een dame ontdekte in de kerktuin een plant die zij ‘gomawiri’ noemde en waarvan het blad volgens haar goed eetbaar was. Even de kook er overheen, bereiden als spinazie.

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.