Plaszoom tijdens HPF 1970

Bij Nivon Rotterdam, centrum voor natuur en cultuur, is op vrijdag 30 september een lezing over het Kralingse Bos. Natuurkenner Marius Huender en historicus Dik Vuik werken sinds 2017 aan het in kaart brengen van de cultuurhistorie en de natuurwaarde van het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Bezoekers krijgen na afloop een gratis tijdschrift over het Kralingse Bos mee.

Marius Huender en Dik Vuik geven al meerdere jaren rondleidingen door het bos en sinds mei is er een door hen verschenen tijdschrift, als voorloper op een boek dat beiden nog schrijven.

“We zijn allebei al jaren met het bos vergroeid”, zeggen beiden. Marius is al bijna 20 jaar betrokken bij de vrijwilligersgroep die wekelijks natuurwerk in het bos verricht. En Dik groeide op in Kralingen en kwam er vanaf zijn prille jaren als bezoeker. De twee begonnen in 2017 materiaal te verzamelen over het bos, met als doel rondleidingen over zowel natuur als geschiedenis te gaan geven. Dit jaar is een eenmalig tijdschrift over het bos verschenen en in september zijn vijf verschillende rondleidingen door het bos gegeven.

Bestemmingskaart Bosch- en Parkplan

Gratis lezing met tijdschrift
De lezing bij Nivon Rotterdam begint op 30 september om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur aan de Dirk Smitsstraat 76 (zijstraat Jonker Fransstraat, dichtbij een tramhalte).

Boomplantdag affiche 1928

Na de lezing krijgen de bezoekers een gratis exemplaar mee van het 28 pagina’s tellende tijdschrift ‘Kralingse Bos voor beginners’. Geïnteresseerden kunnen voor intekenen op het boek, dat medio mei 2023 zal verschijnen. Voor meer informatie of het delen van historisch materiaal en anekdotes over het bos met de schrijvers kan contact worden opgenomen per mail: dikvuik@gmail.com.

(ingezonden mededeling Dik Vuik)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.