Op 20 december brandden er honderden lichtjes en in de verwarmde kas werd chocolademelk en warme wijn geschonken. bij de oliebollen. De vuurkorf brandde, het New Phoenix Ensemble speelde en men kon een kijkje nemen bij het werk van de ‘artist in residence’ Willem van Hest (www.willemvanhest.nl)  in het zadenhuisje. Zó gaat dat, elk jaar (ongeveer) weer, tijdens het ‘Lichtjesfeest’ in de Botanische Tuin Kralingen, als het kerstfeest nabij is

Foto’s: in de kas, achter de glühwein en de chocolademelk, van links naar rechts, Reineke Bierenbroodspot, Selma Roenhorst en Nel van Holst. De kleine meid heet Hanna, ze is 5 jaar jong en de dochter van Reineke, nieuw bestuurlid van de (stichting) Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen, die naast haar zit. Hanna wil haar glitterjasje aanhouden als ze naar bed gaat. Achter de schermen: Fong Wong, kokkin van Katak Mas (www.katakmas.nl).

Zij had gezorgd voor heerlijke Aziatische gerechten. De Sterfotograaf moest echt de kroepoek die over was meenemen. Beheerder Ton van der Roer zit temidden van vrouwelijke vrijwilligers aan tafel (“niet te hard werken, Ton!”). Wat een leven heeft die man. Teruggekeerd naar Kralingen, tot haar genoegen, Stijntje Roos zit naast Nel van Holst, PR-dame van de Botanische Tuin Kralingen (laatste foto).

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Vrijwilligers

De Botanische Tuin Kralingen heeft veel te danken aan een grote groep enthousiaste vrijwilligers die onder leiding van beheerder Ton van der Roer bijdraagt aan het onderhoud. Natuurlijk waren zij er tijdens de Lichtjesavond bij.

De Botanische Tuin Kralingen heeft een bewogen geschiedenis (sinds 1913!) en er gebeurt veel, ook dankzij de Vrienden van de Botanische Tuin (omwonenden!). Zij kijken nu alweer vooruit naar het Lentefeest. U ook? Maar ook als er geen feestje wordt gevierd is het prima toeven in de Botanische Tuin Kralingen, een groene oase in de grote stad.

De hoofdingang van de Botanische Tuin Kralingen vindt u aan de Kralingse Plaslaan 110 b. Er is ook een ingang aan de Cederstraat 5.

Gratis parkeren na 18.00 uur.

Zie ook www.botanischetuinkralingen.nl. en instagram @botanischetuinkralingen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.