North Sea Round Town, het ‘voorprogramma’ van North Sea Jazz Festival (13 t/m 15 augustus in Rotterdam Ahoy) in de ‘Brasserie’ (grote zaal) van ouderenhuisvesting Aafje Hoppesteyn in Rotterdam-Crooswijk, op donderdagavond 5 juli jl. Wie traden op? Zangeres Kim Hoorweg, Firma Mikmak en de Tappers.

Bij navraag bleek dat op de speellijst beslist geen rekening was gehouden met het gehoor dat voor het merendeel uit senioren bestond. Dat zou men haast denken omdat er ook nummers op stonden zoals ‘Que Sera, Sera’ en ‘Diep in mijn hart’ (van Rotterdamse jazz-pionier Jaap Valkhoff). Kim Hoorweg zingt die nummers gewoon omdat ze die goed vindt.

De jazz zangeres Kim Hoorweg (25jr.) is een Rotterdams talent. Al op haar veertiende tekende ze bij het Amerikaanse label Verve. Zie voor meer info: kimhoorweg.com. Kim Hoorweg woont in Crooswijk. Ze had haar hondje Sjef meegebracht naar Hoppesteyn. Die blafte niet door het concert heen. Of ze nog ’s naar binnen kon wippen als ze in de buurt zou zijn? Na het concert stond ze voor Hoppesteyn te wachten op de tram.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Firma Mikmak bestaat uit bassist Mick Paauwe, drummer Arend Niks en gitarist Jorn ten Hoopen. Constance van Duinen en Lance Spring zijn de Tappers.

Jimi Hendrix

Kim vertelde het een en ander over haar leven en daar hoort ook de depressie bij waar ze kennelijk overheen is. Zong ze daarom ook het nummer ‘Manic Depression’ van Jimi Hendrix? Naar de mening van De Ster het muzikale hoogtepunt.

Manic depression is touching my soul
I know what I want but I just don’t know
How to, go about getting it

Feeling, sweet feeling
Drops from my fingers, fingers

Manic depression is catching my soul

De tapdans? Die werd overtuigend gebracht door Constance van Duinen  en Lance Spring. Tapdans is een soort van percussie, je kunt er niet bij wegdromen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.