Rotterdam – Donderdag 7 januari hield de politie twee Rotterdammers aan voor het bij zich hebben van een vuurwapen. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 21.00 uur kwam er een melding binnen over een ruzie op de Terbregseweg waarbij een vuurwapen was gebruikt. Er zouden meerdere auto’s bij betrokken zijn. Een omstander had gezien dat daarbij met een pistool werd gezwaaid.

De politie was er snel en zag drie voertuigen wegrijden. Twee daarvan werden aan de kant gezet bij de Irenebrug. Omdat het een vuurwapenmelding betrof, werden de inzittenden door middel van een BTGV (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) uit de auto gehaald. Zowel bij de inzittenden als in de auto’s werden geen wapens aantroffen.

Een ander politievoertuig zette de derde auto aan de kant op de President Rooseveltweg. Ook deze personen werden gecontroleerd en hun auto doorzocht. Daarbij stuitte de politie op een doorgeladen vuurwapen.

Het vuurwapen is in beslag genomen en de inzittenden werden meteen aangehouden. De twee mannen van 55 en 71 jaar uit Rotterdam zitten nog vast. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.