Rotterdam – Zaterdagmiddag is een 10-jarige jongen uit Den Haag urenlang vermist geweest in Rotterdam. Het ventje had rond 14.15 uur ruzie gekregen met zijn vader in het Kralingse Bos en ging er vandoor. Vanaf dat moment werd hij niet meer gezien.

De politie werd gealarmeerd en direct werd een grote zoekactie gestart. Er werd door zo’n 20 politiemensen in het bos gezocht, maar ook de Koninklijke Marechaussee en Stadstoezicht leverden mensen die hielpen met zoeken. De brandweer zette een boot in op het water van de Kralingse Plas en zij werden geholpen door burgers met eigen bootjes. De GHOR stond stand-by met een ambulance voor het geval die nodig mocht zijn. De politie helikopter zocht mee vanuit de lucht.

Maar ook buiten het bos werden velen gevraagd mee uit te kijken naar het ventje. Zo kregen de chauffeurs van de RET, de NS en taxichauffeurs het signalement door en hen werd verzocht mee te zoeken. Ook via Social Media (Twitter en Facebook) werden oproepen gedaan. Velen hebben de berichten gedeeld en geretweet.

Om 19.40 uur kwam het verlossende bericht. Het knulletje bleek bij een oom in Rotterdam-Zuid te zitten. Hij was gelukkig in goede gezondheid. Waar hij in de tussenliggende 5 ½ uur heeft uitgehangen is niet bekend. De politie zal een gesprek met hem en zijn vader hebben om daar duidelijkheid over te krijgen.

Politie.nl