(chapeau) Fatos Ayhan van Plays2Be: Wil je iets doen, doe het! Geen droom is te groot

CROOSWIJK – Sinds november kunnen kinderen in Crooswijk naar hartenlust klimmen, klauteren en spelen in Plays2Be. Het voormalige zwembad Schuttersveld is omgetoverd tot een waar speelparadijs, bestaande uit een indoor speelplaats, een lasergame arena, een escaperoom en een horecafaciliteit. “Het heeft me bloed zweet en tranen gekost, maar ik heb er nooit aan getwijfeld”, zegt eigenaresse Fatos Ayhan.

“Ik ben in Crooswijk geboren en opgegroeid”, vertelt Ayhan. Ik heb nog  in het zwembad gezwommen. Toen ik hoorde dat het zwembad ging sluiten, zat ik hier op het terras en ik dacht: ‘een kinderspeelparadijs zou wel leuk zijn op deze plek’. Ik ga heel vaak op mijn gevoel af.” Ayhan stapte met haar idee naar de rayonmanager van het zwembad en zo is het balletje gaan rollen. Het ondernemerschap is niet nieuw voor Ayhan. “Mijn man en ik hebben acht jaar een meubelzaak gehad op de Schiedamseweg, daarna hebben we een tabakswinkel gehad op de Zwaanshals. Toen ik met dit idee kwam, hadden we net de tabakszaak geopend. Toen het plan voor plays2Be serieuzer werd, hebben we de tabakszaak verkocht.”

Crooswijk
Ayhan heeft bewust voor Crooswijk gekozen, omdat ze gelooft in de wijk. “Crooswijk is altijd de leukste wijk van Nederland geweest. Ik spreek echt vanuit mijn hart. Ik geloof ook helemaal niet dat dit de armste wijk van Nederland is . Het is een prachtige wijk, maar achtergesteld vanuit de gemeente. Ze hebben er gewoon te weinig in geïnvesteerd. Ik heb nu een half miljoen euro op mijn schouders staan, maar dit moet lukken voor de wijk.”  Zelf staat ze elke dag in het speelparadijs.”Ik heb me nooit gedragen als een baas en ik  hoop dat ik dat ook nooit zal doen.  Ik was af, ik maak de wc’s schoon, niemand is de baas!”

Tijdens de kerstvakantie was het bijna dagelijks volle bak in Plays2Be. Karim (9) en Anass (6) zijn hier voor de eerste keer. Ze hebben het duidelijk naar hun zin. “We zijn vandaag voor het eerst hier samen met m’n moeder, tante en neefje. Ik ben blij dat we hier kunnen spelen. Het is vlakbij en we hoeven ons niet te vervelen in de vakantie”, zegt Karim. Ook Anass vermaakt zich prima. “We mogen straks nog iets lekkers uitkiezen en patat eten.” Veel tijd om te vertellen hadden de twee jongens niet, gauw verdwenen ze weer in de ballenbak.

Groentesnacks
Ayhan houdt in haar assortiment ook rekening met de wensen van de klant. “Het eten is allemaal halal tot aan de snoep toe. Nederlanders hoeven er geen rekening mee te houden en op deze manier kom ik anderen tegemoet.” Ayhan wil in de toekomst ook groentesnacks aanbieden, om kinderen te stimuleren gezond te eten.

Babyvriendelijk
Aicha El Allouchi bezoekt regelmatig met haar drie kinderen het speelparadijs. “Het is in de buurt. Ik ben niet afhankelijk van vervoer en zal daarom ook vaker hier komen. Mijn kinderen komen ook altijd wel schoolvriendjes tegen. Een pluspunt vind ik het feit dat het er ook erg babyvriendelijk is. Ik heb een zoontje van 6 maanden. Er is een nette verschoningsruimte en zelfs een box waar je je baby in kunt leggen. Ik vind het erg jammer dat het zwembad weg is gegaan. Maar dat er een ballenbak voor terug is gekomen, maakt het weer helemaal goed”, zegt El Allouchi tevreden.

Ayhan ziet de toekomst positief in. “Het loopt nu goed en ik hoop dat het zo blijft lopen, Ik hoop ook dat de kinderen over een jaar of wat  kunnen zeggen: ‘mijn papa en mama hebben hier ook gespeeld’.  Net zoals wij nu zeggen: ‘wij hebben hier vroeger gezwommen’. Wil je iets doen, doe het! Geen één droom is te groot. Dat is ook mijn motto. Ik had dit nooit durven dromen en toch staat het er nu.”

Plays2Be:  www.plays2be.nl
Crooswijksestaat 93
3034 AE Rotterdam
(Sportcentrum Het Schuttersveld) Tel: 010-2373340, 0624-481020.
Elke dag van de week geopend!

Amel Bali


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.