Het CHIO Rotterdam heeft een schenking gedaan aan de gemeente Rotterdam om een rolstoelpad aan te leggen op een speelplaats in het Kralingse Bos. Eerder dit jaar werd uit naam van het hippisch evenement al een nestschommel gedoneerd, geschikt voor kinderen met een beperking. Het nieuwe pad maakt de speelplaats overzichtelijker en rolstoeltoegankelijker zodat alle kinderen zich hier welkom kunnen voelen om te spelen.

Op 11 juni werd de vernieuwde speeltuin opgeleverd en in gebruik genomen in aanwezigheid van de gebiedsmanager Stadsbeheer Wouter Boonzaaijer en Eleonoor Hintzen, bestuurslid CHIO Rotterdam. De gemeente is blij met de gift, die bijdraagt aan de ambitie om speelplekken te maken waar Rotterdamse kinderen met en zonder handicap, samen kunnen spelen. “Stadsbeheer verzorgt graag de aanleg van het rolstoelpad. We zijn blij en trots dat we kinderen nu ook in het Kralingse Bos een veilige, meer inclusieve speelplek kunnen bieden”, aldus Wouter Boonzaaijer. Om het helemaal af te maken is daarnaast de hele ondergrond vervangen door zand en komen er weer verse boomstammen rondom de speelplek te liggen.

Het CHIO Rotterdam vindt van 1 t/m 4 juli 2021 voor de 72ste keer plaats in het Kralingse Bos in Rotterdam. Voor deze editie zijn geen kaarten verkrijgbaar, het evenement wordt online uitgezonden. Zie:  chio.nl

(ingezonden mededeling CHIO  –  tekst en foto’s: Anita Lussenburg)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.