Zo’n vijftig ouderen, gasten van de Excelsior Foundation, hebben dinsdag 16 augustus weer een onvergetelijke dag gehad. Vanuit Football Memories stond op het programma om weer eens over de Kralingse geschiedenis te vertellen en dit keer werd het de Geschiedenis van het Kralingse Bos.

Historicus Dik Vuik, die laatst een magazine over het Kralingse Bos uitbracht, was zowel op Woudestein, als later in het Bos, de man die deze geschiedenis tot leven bracht. Eerst was er een presentatie in een zaal vol genodigden in het stadion. Daarna togen de ouderen met zijn allen in Excelsior-busjes naar het Bos, waar Dik Vuik nog een korte rondleiding hield.

Daarna kwam de inwendige mens aan bod. Alle gasten mochten namens de Excelsior Foundation aanschuiven in Pannenkoekrestaurant De Nachtegaal, waar zij op lekkere pannenkoeken getrakteerd werden. En ook dat leverde vele herinneringen op, want wie had in zijn of haar lange leven niet eens pannenkoeken in het Bos gegeten?! Al met al was het weer een geslaagde dag voor ruim 45 ouderen uit Kralingen en Crooswijk. Zie ook: excelsiorfoundation.nl/project/excelsior-football-memories

 

(ingezonden mededeling Excelsior Football Memories – Elke Oost)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.