Fluitiste Anna Stegmann verklaarde vrijdagavond 17 maart dat zij even niet op een gewone sopraanblokfluit in C maar op op een sopraanblokfluit in D zou gaan spelen. Dat, vanwege het ‘zoete’ geluid van dat instrument. Muzikc (www.muzikc.nl) organiseerde het concert met ‘blokfluit acrobatiek op de Londense podia in Händels tijd’ in Pro Rege aan de Oudedijk 113 in Rotterdam-Kralingen (www.proregekralingen.nl). Anna Stegmann maakt deel uit van het Ensemble Odyssee (ensembleodyssee.com) en met Eva Saladin – viool, Ivan Iliev – viool, David Alonso Molina – altviool, Agnieszka Oszanca – cello en Andrea Friggi – klavecimbel bleek het ensemble véél meer dan alleen maar goed op elkaar ingespeeld. Er werd muziek gemaakt en niet alleen maar (virtuoos) uitgevoerd. De ‘kraker’ was het tweede deel van het Concerto per flautino, RV 443 in C, van Antonio Vivaldi.

Tijdens het concert van 17 maart werd de nieuwe cd gepresenteerd met muziek van Babell. Deze cd kreeg van het “Early Music Review” een beoordeling met 5 sterren! De criticus Brian Clark schreef in februari 2017: “ik genoot bijzonder van de manier waarop Stegmann elke noot en frase uitvoerde: virtuoos! Deze cd heb ik de laatste maanden het meest gedraaid!”

Op het programma van het concert stond: William Babell (1689/90-1723) Concerto op.3 I in D & II in D | George Frideric Handel (1685-1759) Triosonate HWV 386a | Guiseppe Sammartini (1695-1750) Concerto per flauto in F | Babell Concerto op.3 IV in A & III in e en Ouverture in A | Antonio Vivaldi (1678-1741) Concerto per flautino, RV 443 in C.


Meer foto’s hier

Musica Poetica
Het eerstvolgende Muzikc-concert in Pro Rege zal zijn op vrijdag 28 april. Dan zal Musica Poetica, o.l.v. Jörn Boysen optreden. Aanvang: 20.00 uur. Molière, de grote Franse toneelschrijver, schreef niet alleen maar gewone komedies of drama’s. Veel meer ontwikkelde hij, samen met de Maître de la Musique van Lodewijk XIV, Jean-Baptiste Lully een mengvorm van muziek, ballet en theater die als voorloper van de moderne musical beschouwd mag worden. Musica Poetica brengt onder andere uittreksels uit de Ingebeelde Zieke van Molière.

Bekijk hier de fotoreportage

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]