Rijkswaterstaat vervangt in oktober, november en december de signalering boven de A16 tussen knooppunt Ridderkerk en Dordrecht en een deel op de A15 tussen de Noordtunnel richting knooppunt Ridderkerk. Afsluitingen vinden plaats in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert daarbij tevens onderhoudswerkzaamheden uit.

Afsluiting A16 aankomend weekend

In het weekend 26 tot en met 28 oktober zijn meerdere afsluitingen op de A16 in de richting van Breda.

  • De hoofdrijbaan van de A16 is afgesloten vanaf knooppunt Ridderkerk Zuid tot de aansluiting Dordrecht (20) van zaterdag 27 oktober 22:00 uur tot zondag 28 oktober 10:00 uur.
  • De toeritten Hendrik Ido Ambacht (23) en Zwijndrecht (22) richting Dordrecht/Breda zijn afgesloten van zaterdag 27 oktober 21:00 uur tot zondag 28 oktober 10:00 uur.

De omleiding van het verkeer van Rotterdam naar het Zuiden is via de A15 en de N3.

Afsluiting A16 in november

In het weekend van 16-19 november zijn meerdere rijstrookafsluitingen in de richting van Breda.

  • De hoofdrijbaan van de A16 is afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk Zuid en de Drechttunnel van zaterdag 17 november 22:00 uur tot zondag 18 november 10:00 uur.
  • De afrit Zwijndrecht (22) van de A16 (Rotterdam-Breda) is afgesloten van zaterdag 17 november 01:00 uur tot zondag 18 november 10:00 uur.

De omleiding richting Zwijndrecht is via A16 aansluiting Hendrik Ido Ambacht (23) en aansluiting Dordrecht (21).

Afsluiting A15 en A16 in december

In het weekend van 8 tot en met 9 december zijn meerdere rijstrookafsluitingen op de A16 in de richting van Rotterdam en de A15 in de richting van de Europoort.

  • De hoofdrijbaan van de A16 is afgesloten vanaf verzorgingsplaats Sandelingen Oost tot knooppunt Ridderkerk van zaterdag 8 december 20:00 uur tot zondag 9 december 10:00 uur.
  • Afsluiting van de verbindingswegen op het knooppunt Ridderkerk vanaf de Van Brienenoordbrug richting Europoort en de verbindingsweg van de A16 vanaf Breda richting Europoort van zondag 9 december 02:00 uur tot 10:00 uur.

De omleiding van het verkeer is via de ring A15 en via de aansluiting Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel (25) van de A16.

In hetzelfde weekend wordt ook de A15 vanaf de Noordtunnel  richting Europoort afgesloten ter hoogte van knooppunt Ridderkerk. Ook dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel (25) van de A16.

Bijzonderheden

  • Weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het werk moet worden uitgesteld. Hiervoor is een reservedatum gepland van 18 tot en met 21 januari.
  • Tijdens het werk kunnen de hulpdiensten in noodsituaties met aangepaste snelheid het werkvak in de tunnelbuis passeren.

Waarom werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat oude matrixborden, systemen, kasten en kabels en plaatst nieuwe energiezuinige matrixborden en communicatiesystemen. De matrixborden maken deel uit van filedetectie- en signaleringsystemen, waardoor de weggebruiker veilig gebruik kan maken van de rijkswegen. Bovendien verminderen de nieuwe systemen de kans op storingen. Tijdens het werk worden ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van elektronische waarschuwingsborden ten behoeve van tunnelstremmingen en windwaarschuwing.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl of op www.vananaarbeter.nl . Heeft u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of RWS_WNZ of bel 0800 – 8002 (gratis).

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.