In Den Haag is de politiek hard bezig met het NHP (Natuurherstelplan). Dat wordt een wet. Dit plan heeft ten doel om de in de afgelopen 100 jaar verdwenen natuur terug te laten komen. Met die natuur wordt overigens alleen de positieve natuur bedoeld. Het landschap met daarin vooral aaibare dieren. Niet de terugkeer van kwaadaardige ziekten die toen heersten. Dat komt daarna pas, lees hieronder. Vergroening en meer dieren? Wij anticiperen daar in ons gebied al jaren op. Zo is de stand van bruine ratten al weer bijna op het peil van voor de oorlog, mede dankzij tegelwippers en andere liefhebbers van geveltuinen.

We zien het wel komen. Maar let op. Belangrijker wordt project erna. Een project dat tot nu toe geheim is. Het zgn. Mensheidherstelproject (het MHP, niet te verwarren met het NHP). Met dit project wordt beoogd om de grootte van de wereldbevolking weer terug te krijgen naar het niveau van 100 jaar geleden. Of in ieder geval in die richting. 100 jaar geleden was de wereldbevolking ca 3 miljard, maar dat wordt als te dramatisch gezien. Men wil komen tot ongeveer 6 miljard wereldburgers. Dit groots opgezette internationale project is al in uitvoering in vele landen, ook in NL. Zo worden o.a. ouders via social media beïnvloed om toch vooral hun kinderen niet te laten vaccineren. En daar wordt massaal gehoor aan gegeven. Gevolg is een flinke afname van de inentingsgraad onder jongeren.

Kinkhoest en mazelen zijn hard op weg naar de oude niveaus van vroeger. En als deze afname doorzet (dat de inentingsgraad onder de 10% komt) en de gemaakte berekeningen kloppen, dan is dit voldoende om in het jaar 2050 op een inwonertal van ca. 5 miljard te zitten. Helemaal vanzelf, hoeven wij ouderen niets aan te doen. Dit in tegenstelling tot acties voor het NHP (Natuurherstelplan), waarvoor we nog wildcorridors voor onze ratten door Kralingen moeten aanleggen. In de toekomst zullen er dus minder jongeren zijn, maar wij oudjes zijn er nog wel. Een geruststellende gedachte, vindt u niet?

Eduard Schuringa


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.