Foto: © Winish Chedi

Bewoners van Kralingen-Crooswijk die zich hebben ingezet voor de buurt kunnen een prijs of onderscheiding krijgen. Als u iemand kent die een bijdrage heeft geleverd aan de buurt dan kunt u hem of haar nomineren voor een Zonnetje of een Boezemvriend.

De Zonnetjes zijn aanmoedigingsprijzen voor het leukste bewonersinitiatieven. Bewonersinitiatieven zijn ideeën voor en door bewoners van de buurt. De winnaars krijgen 500 euro. Dit bedrag kunnen ze gebruiken voor een nieuw idee. Het maakt niet uit of het een nieuw bewonersinitiatief is. Ook maakt het niet uit of de Gemeente deel was bij de organisatie.

De Boezemvriend is de hoogste onderscheiding die Kralingen-Crooswijk kent. Deze medaille wordt gegeven aan een bewoner die zich op bijzondere manier heeft ingezet voor Kralingen-Crooswijk.

Eerdere winnaars van de Zonnetjes en Boezemvrienden zijn Boksschool Van ’t Hof, Oranjevereeniging Rotterdam Oost, Ton van Dam voor de Lichtjesavond, Marielle de Jong van Stichting Crooswijk voor de organisatie van Koningsdag, Yasmila van Vliet voor ‘Schoon De Esch’ en Ondro Bong voor de maandelijkse maaltijd in De Nieuwe Branding.

Een jury, bestaande uit leden van de Gebiedscommissie, zal uit de genomineerden een keuze maken. De prijzen worden op 10 december 2021 uitgedeeld.

Iemand nomineren?
Wil je iemand nomineren voor een Zonnetje of Boezemvriend? Stuur dan voor 19 november 2021 een mail naar gebiedkralingencrooswijk@rotterdam.nl. Schrijf in je mail wie of welke organisatie je wil nomineren. Vertel ook waarom je vindt dat hij of zij deze prijs verdient.

Uitreiking Zonnetjes en Boezemvrienden

De prijzen worden op 10 december 2021 uitgedeeld. De tijd en locatie worden later bekend gemaakt. Hou hiervoor de Facebook (@gebiedkralingencrooswijk en Instagram (@kralingencrooswijk.010 )in de gaten.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.