Archieffoto ter illustratie: De Ster 2022

Moeders en het wijknetwerk op een laagdrempelige manier verbinden, om zo gezamenlijk de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten. Dat is het doel van het project Onwijze Moeders.

Het project ontstond in 2010 in Delfshaven toen buurtmoeders besloten om de problematiek in de buurt aan te pakken. Samen met de wijkagent bundelden de moeders hun krachten. De aanpak bleek zo’n succes dat al snel andere wijken volgden. Feijenoord en Charlois bijvoorbeeld, en Pendrecht en Lombardijen. En nu komen er ook in Crooswijk bijeenkomsten van Onwijze moeders. De aftrap is op vrijdag 10 november in het Huis van de Wijk aan de Isaäc Hubertstraat 153. De bijeenkomst is van 09.00 tot 11.00 uur (inloop vanaf 08.30 uur). Er staat een lekker ontbijt klaar.

In de startbijeenkomst maken de moeders kennis met het wijknetwerk: politie, DOCK, JOZ (jeugdwerk), Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de gemeente. Ook wordt uitgelegd wat de missie van Onwijze Moeders is en hoe dat in de praktijk wordt ingevuld. Ter afsluiting spreken we gezamenlijk af wie de maandelijkse vervolgbijeenkomsten gaan voorbereiden.

Via: nieuwsbrief gemeente Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.