Openingsspektakel Kunstroute Kralingen-Crooswijk in Galerie Kralingen en basischool De Bavokring

Vrijdag 7 oktober, 17.00 uur

Niemand minder dan Joep van Lieshout opent dit jaar in Galerie Kralingen de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Basisschool De Bavokring is tijdens het openingsfeest een hotspot van de KinderKunstRoute, die dit jaar extra kracht wordt bijgezet met het speciaal voor jeugd ontwikkelde kunstproject Madame Jeanette.

Earthquake Brassband
Er is veel te zien en te beleven tijdens de opening, zoals een spetterend optreden van Earthquake Brassband. Deze band bestaat uit een groep jonge, gedreven muzikanten die allen al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor muziek en dans hebben. Dit is goed terug te zien in het optreden van de winnaar van ’the Golden Drum 2010′. Onder leiding van oprichter Riwensley Hansen komen alle individuele Caribisch georiënteerde talenten in de band goed tot hun recht. Samen vormen deze muzikanten de krachtige aardbeving verwekkende muziekexplosie, genaamd Earthquake Brassband.

kkc-bavokring-web

Studio 181 en Got2Groove DanceCentre
Ook de Kralingse dansschool Studio 181 (www.studio181.nl) en het Crooswijkse Got2Groove DanceCentre (www.Got2Groove.nl) treden op tijdens het openingsfestijn. De opening wordt besloten met een kunstveiling, waarvan de opbrengst deels ten goede komt aan de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Kees Vrijdag is de veilingmeester.

Muzikale omlijsting door Aktas Erdogan, gitaar en zang.

1639kkcbavokringlogobrassbandStart programma: 17.30 uur
Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, Rotterdam-Kralingen, www.galeriekralingen.nl
KBS de Bavokring, Willem Ruyslaan 17 (tegenover Galerie Kralingen), Rotterdam-Kralingen, www.debavokring.nl