Crooswijk De bouw van Nieuw Kralingen is sinds een paar maanden écht gestart. De komende jaren verrijzen er maximaal 800 woningen aan de rand van Crooswijk. Een gloednieuwe woonwijk dus. Hiervoor is wel een verlegging van de Bosdreef nodig. 

Het is u vast al opgevallen: er wordt al bijna een jaar gewerkt aan het terrein aan de Bosdreef. Allereerst moest het gebied namelijk ‘bouwrijp’ gemaakt worden. Zo is er veel zand aangevoerd, onder meer om verschillende delen van de nieuwe wijk op te hogen.

Ook het voormalige Wellant College en de omliggende gebouwen werden gesloopt. Het vrijgekomen puin is weer zoveel mogelijk gebruikt om bouwwegen aan te leggen.

In december kon de bouw van de eerste woningen beginnen. De aannemer realiseert allereerst 43 koopwoningen, een appartementengebouw met huurwoningen én daarnaast 80 sociale huurappartementen. Hierna volgen de andere deelgebieden uit het project. De bouw van Nieuw Kralingen neemt enkele jaren in beslag.

Verlegging Bosdreef 
Maar, er staat in dit gebied nog meer te gebeuren dan alleen woningbouw. Om de nieuwe wijk mooi aan te laten sluiten op het Kralingse Bos, is een verlegging van de Bosdreef nodig. De aannemer verlegt de weg vanaf StoomStichting Nederland naar het noorden, zodat deze uitkomt op de Boezemlaan.

Zo ontstaat er ook meteen ruimte voor een bedrijventerrein tussen de verlegde Bosdreef en de bestaande metaalbedrijven aan de Boezembocht. Aan de andere kant maakt dit ook woningbouw langs de bosrand mogelijk.

Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan op de website. Een vraag voor de gemeente over dit project? Mail dan naar nieuwkralingenso@rotterdam.nl.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.