Rotterdam – Vrijdagmiddag en -avond 5 april hield de politie in Rotterdam Oost, in samenwerking met diverse ketenpartners, een grootschalige actie in het kader van high impactcrimes (HIC). Op de locaties Poolsterplein, Hoofdweg, metro/trein Prins Alexander, Varnasingel en Grote Beer werden diverse controles uitgevoerd.

Veiligheidsgevoel
De politie werkt met een speciale aanpak op woninginbraak, straatroof en overvallen, vanwege de enorme impact op de slachtoffers. Deze misdrijven gaan vaak gepaard met bedreiging en/of geweld. Ze tasten heel direct het veiligheidsgevoel van mensen aan. Deze speciale HIC aanpak is niet alleen van de politie, maar een maatschappelijk probleem dat gezamenlijk wordt aangepakt.

Partners in veiligheid
In totaal werkten 130 mensen mee aan deze actie. Diverse eenheden van de politie, waaronder het Skwibusteam, agenten van de Wijkpolitie en de bereden brigade werkten vrijdag onder andere samen met de belastingdienst, RDW en de RET. Ook vrijwilligers en volontairs droegen hun steentje bij.

Op diverse locaties werd er gecontroleerd, maar ook gingen zij preventief aan de slag. Bij het winkelcentrum Alexandrium werden er bijvoorbeeld flyers tegen het zakkenrollen uitgereikt. Ook gingen agenten van de wijkpolitie door woonwijken en lieten zij een preventiefolder achter wanneer een huis niet goed beveiligd was tegen inbraak.

Resultaten
De Rijksbelasting legde beslag op 22 voertuigen en haalde 23450 Euro op aan openstaande boetes. De grootste contante betaling was 6898 Euro. De gemeentebelasting legde beslag op 5 voertuigen en kreeg 11335 Euro voor openstaande zaken. Daarnaast werden er vijf mensen aangehouden voor onder andere gesignaleerd staan in onze systemen. 33 boetes werden uitgeschreven voor diverse feiten en de RET deelde 34 verbalen uit voor zwart rijden.

Ook stond er een ANPR-auto op de Hoofdweg die aan de hand van een camera voertuigen scande. Zeventig voertuigen werden hierdoor binnen gebracht op de controleplaats.

Bron: politie.nl