Dinsdag 13 april is de Ramadan begonnen. De vastenmaand staat in het teken van bezinning, saamhorigheid en delen. Een mooie tijd om bewoners op Zuid in het zonnetje te zetten. Theater Zuidplein, Bibliotheek Zuidplein, café-restaurant Zed, Dock Charlois, GeeGee Gaming, Man Met Bril Koffie, Sportbedrijf Rotterdam en Poetry Circle bundelen de krachten om dit voor elkaar te krijgen. Samen zijn er 120 pakketten samengesteld die gedurende de ramadan beschikbaar worden gesteld.

Het Ramadan pakket
Tijdens de Ramadan wil Theater Zuidplein graag iets doen voor de directe omgeving, Rotterdam-Zuid. Elkaar helpen en iets betekenen voor de ander. Zo is het idee voor de ‘Ramadan pakketten’ ontstaan. De pakketten gaan naar wijkbewoners op Zuid die het niet breed hebben en een verrassing/extraatje kunnen gebruiken. Er zit van alles in, zodat het hele gezin ervan kan genieten. Van een zoetigheden box en spelletjes, tot een speciaal geschreven gedicht van een mede-Rotterdammer.

Doe mee!
De actie is dit jaar voor het eerst op initiatief van Theater Zuidplein opgestart. Theater Zuidplein roept andere Rotterdamse organisaties op om zich aan te sluiten en een bijdrage te leveren. Dit mag en kan in alle vormen. Alles en iedereen is welkom. Zo kunnen we nog meer Rotterdammers een hart onder de riem steken in deze maand. Het is de bedoeling om er een jaarlijkse activiteit van te maken en te laten groeien.

Over Theater Zuidplein
Theater Zuidplein in Rotterdam is het podium van NU met theater dat je raakt. Theater Zuidplein maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen op Rotterdam Zuid en ver daarbuiten. Voor alle leeftijden en culturele achtergronden. Het theater laat bezoekers genieten van alles wat een podium verdient en heeft oog voor lokaal talent. De nieuwe locatie biedt Theater Zuidplein meer mogelijkheden om haar ambities voort te zetten én uit te breiden.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.