Bart Oomen leest De Klerck 

ROTTERDAM – De vierde detectiveroman van Paul Dieudonné verschijnt deze week. In ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ duikt de Nederlands-Canadese Jos van Trijffel op. Van Trijffel keert naar zijn geboortestad terug om wraak te nemen op Rotterdammers met wie hij nog een appeltje heeft te schillen. Dat is in elk geval de angst van Alexander van Oldenborgh, de eigenaar van een verhuisbedrijf bij wie Van Trijffel ooit in dienst was. Van Oldenborgh doet aangifte op het Rotterdamse hoofdbureau.

Het leek Paul Dieudonné, die al vele jaren zelf in Canada woont, leuk om voor zijn vierde detective over rechercheur De Klerck een mysterieuze Canadees in het leven te roepen. “Mijn roots liggen in Nederland, en daarom ken ik de boekenserie van Baantjer goed. Toen ik mijn serie over de Rotterdammer Lucien de Klerck begon, nam ik me voor ook mijn nieuwe thuisland een rolletje te geven. Ik denk dat ik erin ben geslaagd een spannend verhaal te spinnen om een mysterieuze Canadees met duistere bedoelingen.”

In het verhaal is ook een bescheiden rol weggelegd voor de zeehavenpolitie. Die stuit al in het eerste hoofdstuk op een lijk in een container. Geen zaak voor De Klerck. Dat verandert als hij geconfronteerd wordt met een moord bij een exclusieve seksclub aan de ‘s-Gravendijkwal. De slimme De Klerck ziet een verband en brengt de zaak zo in een stroomversnelling. Een bezoek aan de Maasvlakte leidt tot een spectaculaire vondst.

Aan zijn boek kun je goed merken dat Dieudonné een groot fan van Baantjer is. Zijn boeken zijn in dezelfde stijl en sfeer geschreven. Dat dit hem geen windeieren legt, blijkt al uit het feit dat de luisterboekrechten van ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ vorige maand al zijn verkocht aan het Zweedse Lind&Co. Stemacteur Bart Oomen, die ook eerdere delen uit de De Klerck-serie voor zijn rekening nam, spreekt momenteel het luisterboek in. Naar verwachting verschijnt de gesproken editie in augustus.

Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ (9,95 euro) is in Rotterdam verkrijgbaar bij:

Donner, Coolsingel 119 in Rotterdam-Centrum
Boekhandel Snoek, Meent 126 in Rotterdam-Centrum
Boekhandel Van Rietschoten, Keizerswaard 8, in Rotterdam-IJsselmonde
Oosterboekhandel Amesz aan de Voorschoterlaan 145A in Rotterdam-Kralingen

Het boek is ook als e-book verschenen voor 5,95 euro en als luisterboek voor 9,95 euro. Meer informatie over de auteur is te vinden op www.rechercheurdeklerck.nl.