Je bent nog niet bekend met dit instrument, maar bent wel nieuwsgierig naar hoe het klinkt en hoe je het bespeelt? Grijp nu je kans! Je kunt eigenhandig kennismaken met een nieuw instrument op de school: de KLARINET.

De klarinettiste en muzieklerares van de school, Desirée Riera, die bekend staat om haar veelzijdigheid als musicus, haar intuïtie en haar communicatie, zal op aanwezig zijn om haar ervaring met jou te delen.

Waarom een instrument bespelen?
Het bespelen van een instrument als de klarinet heeft vele voordelen en je wordt er blij van! Onderstaande illustratie geeft je een globaal idee van alle voordelen.

Kan iedereen muziek maken op de klarinet?
Natuurlijk! Je bent van harte welkom om de kwaliteiten van de klarinet te leren kennen en uit te breiden door middel van echte klarinetlessen. Onderstaand een uitleg hoe Desiree haar lessen vormgeeft en wat je van haar lessen kunt verwachten.

Desiree’s doel is om haar uitgebreide ervaring en haar meelevende en enthousiaste stijl van onderwijs in te zetten om het spel en de benodigde vaardigheden van haar studenten te
ontwikkelen. Ze heeft gewerkt met studenten van verschillende achtergrond tussen de 7 en 60 jaar; van absolute beginners tot gevorderden. Door het werken met een persoonlijk lesplan heb je de meeste kans om het klarinet spelen onder de knie te krijgen en je te laten bekoren door dit veelzijdige instrument. Het leren aanvoelen van ritme en muziek zijn belangrijk om een basis te leggen, maar natuurlijk wil je dusdanig leren spelen dat het fantastisch klinkt. Door regelmatige oefening zul je gaandeweg steeds meer de vaardigheden beheersen om je spel tot een genot te maken voor jezelf en voor toehoorders. Uiteindelijk zul je zelfs uitdagende stukken van bijvoorbeeld Mozart, Brahms, Stravinsky etc. kunnen vertolken.

Wil je graag klarinet leren spelen of heb je misschien al (enige) ervaring met dit blaasinstrument?
Dat maakt niets uit; ik ben altijd bereid je te helpen om de eerste, of volgende, stap te maken. Voel je vrij om langs te komen en proberen. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

Wat achtergrondinformatie over Desirée:
Geboren in Málaga, Spanje, waar ze begon te spelen en haar Bacheler Klarinet behaalde in 2013. Datzelfde jaar verhuisde zij naar Nederland voor haar Master Klarinet aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Vanwege haar muzikale activiteiten en haar wens om meer te weten te komen over de Nederlandse cultuur, besloot zij om in Nederland te blijven. Tegenwoordig woont ze in Rotterdam, waar zij in diverse orkesten meespeelt. Daarnaast is zij lid van het Claxo Duet en van het Triangulum Ensemble, dat door heel Nederland optreedt.

  • Waar: Muziekcentrum MiXin’ Music
  • Adres: Weteringstraat 275, 3061 PN Rotterdam
  • mixinmusic.nl

Neem rechtstreeks contact op met Desirée:
06 – 10 12 41 60
desiree.riera.cebrian@gmail.com
www.desireeriera.com

If I can help a person discover a liking, or even a passion for music in their life, then that’s a wonderful thing. *Eddie van Halen.