Als het aan Ramon Stel, eigenaar van café Hoekzight ligt, verschijnt er dit jaar een écht Rotterdams nummer in de Top 2000: De Allermooiste Rotstad van de Hermes House Band. “Het lijkt me geweldig als het lukt. Dan gaan we een heel groot feest geven.”

Spreek de woorden ‘Laat me je de stad tonen, waarvan ik ben gaan houden’ uit in Rotterdam en bijna iedere Rotterdammer weet waar je het over hebt. Het nummer De Allermooiste Rotstad natuurlijk, ook wel het Rotterdamlied genoemd. Het nummer werd uitgebracht door de Hermes House Band, de huisband van studentenvereniging RSC/RVSV. Nog altijd is het een begrip in de stad.

Zeker ook bij café Hoekzight te Kralingen, vertelt eigenaar Ramon Stel. “Het wordt hier dagelijks gedraaid, meestal tijdens primetime. Dat is dus soms om acht uur, soms om tien uur, het verschilt.” En dan wordt er luidkeels meegezongen. Daarom is Stel een initiatief gestart: hij wil het nummer dit jaar de Top 2000 in loodsen.

“Wij vinden het raar dat deze topplaat nog niet in de Top 2000 staat. Daar gaan wij verandering in brengen”, schrijft hij in een Facebookbericht. Het leek hem een leuke actie, niet alleen omdat het nummer populair is in Rotterdam en omstreken, maar ook vanwege zijn band met de Hermes House Band. Zijn café Hoekzight zit vlakbij veel RSC/RVSV-studentenhuizen en de Hermes House Band bestaat exclusief uit leden uit het studentencorps.

De banden met de vereniging zijn hecht en het is een deel van zijn klandizie. De Hermes House Band heeft ook regelmatig bij Hoekzight opgetreden, zegt Stel, al is dat inmiddels weer een tijdje geleden. De band is voorlopig ook nog niet op de hoogte van Stels initiatief. “Het moet een soort verrassing zijn.”

Rotterdams trots
“Ik ben zelf een trotse Rotterdammer, geboren en getogen. Dat nummer geeft een warm gevoel. Rotterdammers zijn trotse mensen en er wonen meer dan een miljoen mensen in de stadsregio Rotterdam. Dus ik denk dat het wel moet lukken”, zegt Stel, over de kansen om het nummer in de Top 2000 te krijgen.

Hoeveel stemmen er nodig zijn om in de Top 2000 te komen verschilt per jaar, het is afhankelijk van hoeveel mensen stemmen. De NPO maakt nooit bekend hoeveel stemmen ieder nummer precies ontvangen. Volgens schattingen op het internet heb je minimaal een aantal honderden stemmen nodig om een nummer in de lijst der lijsten te krijgen.

Ramon Stel ziet het in ieder geval zitten. “Het lijkt me geweldig als het lukt. Dan gaan we een heel groot feest geven in Hoekzight.” En dan gaat hij proberen een optreden van de Hermes House Band in Hoekzight te regelen. “Maar dan is Hoekzight denk ik niet groot genoeg”, lacht hij.

Stemmen voor de Top 2000 kan vanaf 1 december.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.