foto © Arnoud Verhey

Naast de Rubensstraat in het Lusthofkwartier is een bouwplaats ingericht op het grasveld. Deze staat daar al geruime tijd, omdat aannemer DuraVermeer funderingherstel uitvoert in verschillende huizenblokken in de buurt. De huidige vergunning voor deze bouwplaats loopt 8 januari 2024 af.

Omdat het funderingherstel nog niet klaar is heeft DuraVermeer een aanvraag ingediend voor een nieuwe bouwplaats. DuraVermeer en Woonstad Rotterdam organiseerden op 9 november daarover een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners. Uitgelegd werd onder andere, dat de nieuwe bouwplaats bijna de helft kleiner wordt. De bouwkeet voor directiehuisvesting van 2 verdiepingen, en de parkeerplaatsen voor werknemers, worden weggehaald.

Uw mening is belangrijk
Omdat de bouwplaats er voor zo lange tijd staat, vindt de gemeente de reacties van omwonenden op de aanvraag belangrijk. Deze worden meegenomen in de afweging om de vergunning voor de bouwplaats te verlenen.

Wilt u als omwonende van de bouwplaats de aanvraag inzien en uw reactie daarop geven?

E-mail dan naar lusthofkwartierSB@rotterdam.nl, dan sturen wij u de aanvraag toe. U kunt hier ook uw reactie doorgeven. Dat kan tot 14 december 2023.

(Ingezonden persbericht gemeente Rotterdam)