Zaterdag 2 en zondag 3 december organiseert de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) de 58e editie van de Boterletter zeilwedstrijden. Meer dan 150 zeilboten gaan op de Kralingse Plas de strijd aan. Komt u ook kijken?

Voor veel zeilers zijn de Boterletter zeilwedstrijden dé seizoenafsluiter. Het jaarlijkse evenement begon in 1965 als een onderlinge najaarstraining van een paar Flying Dutchman-zeilers. Na het zeilen in de kou aten zij samen een  boterletter. De trainingen werden wedstrijden, het aantal deelnemende zeilklassen nam toe en de boterletter werd een blijvertje. Inmiddels is ‘de Boterletter’ de grootste winter zeilwedstrijd met open boten van Nederland. Midden in Rotterdam, op de Kralingse Plas.

De RZV organiseert de wedstrijd traditiegetrouw in het weekend voor Sinterklaas. ‘Dit jaar doen meer dan 150 zeilboten mee, met zeilers van 8 tot 80 jaar’, vertelt zeilcommissaris Erik van Hoving. ‘Er zijn verschillende typen boten te bewonderen. Van de eenmans Optimist voor de jongste deelnemers tot snelle tweemansboten zoals de 29er. Ook de Soling, met 3 bemanningsleden de grootste, is van de partij. Net als de Flying Dutchman, waar het allemaal mee begon. Voor alle deelnemers ligt na de race een lekkere boterletter klaar. Het wordt weer een groot zeilfeest.’

Meer weten? Kijk op www.rzv.nl en www.boterletter.rzv.nl.

(Ingezonden persbericht gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.