Foto: © David Rozing

Ook bewoners van hoogbouwwoningen in De Esch kunnen vanaf nu groente, fruit en etensresten (gfe) apart weggooien. De gemeente heeft hiervoor speciale gfe-containers op straat geplaatst. Helpt u mee om uw afval te scheiden?

Waarom is scheiden van gfe belangrijk?
Ongeveer een derde van uw afval bestaat uit gfe. Als u gfe bij het restafval gooit, wordt het verbrand. Dat is jammer, want van gfe kan iets nieuws worden gemaakt, namelijk compost. In compost zitten veel voedingsstoffen voor groente, fruit, bloemen en planten. De gemeente gebruikt compost bijvoorbeeld in het groen bij u in de buurt. Wilt u weten hoe het hele proces van scheiden, inzamelen tot recyclen werkt? Bekijk dan het filmpje.

Gratis keukenbakje voor gfe
Bewoners die een bon hebben ontvangen, kunnen een gfe-afvalbakje voor in de keuken ophalen. Dat kan vrijdag 1 december. Van 14.00 tot 18.00 uur staat de gemeente op de hoek van de Nesserdijk en de Snelfilterweg. Vanaf 4 december kunt u het keukenbakje afhalen bij Huis van de Wijk Pompgebouw De Esch. Of loop even binnen bij de Wijkhub Kralingen (Slaak 14), op woensdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Afval scheiden is het beste. Oók voor groente-, fruit- en etensresten! Ga voor meer informatie naar www.rotterdam.nl/gfe.

(Ingezonden persbericht gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.