Geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam maken zich zorgen over de komende tentamens. Een aantal van de tentamens is fysiek, soms met honderden studenten tegelijk.

Een aantal deelnemers is daarover ongerust omdat er medestudenten zijn die stage lopen in het ziekenhuis, waardoor ze vrezen voor coronabesmettingen, schrijft het Erasmus Magazine.

De universiteit laat weten begrip te hebben voor de zorgen. Maar de tentamens zijn volgens het bestuur coronaproof en zó essentieel dat ze door mogen gaan van het ministerie van onderwijs. De school wil studievertraging voorkomen.

Ervaring met tentamens thuis
Daar komt bij dat de ervaringen met het thuis maken van tentamens wisselend zijn. Studenten worden dan elektronisch in de gaten gehouden en gecontroleerd op spieken. Door haperingen van het systeem zijn de tentamens van tientallen studenten ongeldig verklaard.

Onderwijsdecaan Maarten Frens zegt in het Erasmus Magazine dat de tentamens volledig ‘covid-verantwoord’ zijn. “Alle regels worden nageleefd. Wie niet naar de campus wil komen, kan met een goede reden alsnog online aan de slag. Dit kan ook op het laatste moment bij klachten en altijd voor risicogroepen.”

Tot en met 19 januari zijn er zo’n twintig fysieke tentamens op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.