Roxana Kroon, dochter van ex-beheerder John Melissant is per 1 oktober jl. de nieuwe beheerder van Speeltuin Kralingen. Haar 3 kinderen gaan nu alledrie naar school, dus heeft ze de handen vrij voor deze job. Bovendien helpt haar man bij de opvang van de kinderen. Haar gehandicapte vader John is er blij mee. Hij zou worden opgevolgd door zijn vrouw Riemke maar die is zo ernstig ziek dat daar geen kijk meer op is. John is overigens dag in, dag uit te vinden in de Kralingse speeltuin, vlakbij het Excelsior stadion.

 

Matige betaling

Er is wel iets wat de familie Melissant dwarszit. Roxana krijgt maar 18 uur per week betaald. Hoe kan je zo de speeltuin openhouden? Dankzij de vele familieleden gaat dat maar is dat een juiste gang van zaken? De speeltuin is minimaal  45 weken per jaar geopend. Elke schooldag komen ook heel veel kinderen van de nabijgelegen Nieuwe Park Rozenburgschool naar de speeltuin en bovendien zijn er nog de kinderen van de op het terrein van de speeltuin gevestigde naschoolse opvang (SKK).

Roxana komt van jongs af aan al in de Speeltuin Kralingen. Het is haar ‘tweede huis’. “Als mijn vader alleen was, was ik hier al”.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.